2018 06 22

Orai.lt: savaitgalį lietaus neišvengsime

Prasidedant astronominei vasarai turėtume pagaliau sulaukti laukus ir miškus gaivinančio lietaus.  Penktadienio diena bus gana vėsi ir vėjuota. Šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje palis, kai kur smarkiai su perkūnija. Temperatūra kils iki 14-18 laipsnių, kiek labiau sušils tik šalies pietryčiuose, šio regiono lietaus debesys nepasieks – 19-21 laipsnis. Vakarų, pietvakarių vėjo gūsiai šią dieną daug kur sieks 15-20 m/s.
Lietus Palangoje
Lietus Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio naktį Lietuva pateks į aukštesnio slėgio lauką. Trumpai palis nebent prie jūros ir Vakarų Žemaitijoje. Vėjas rims. Temperatūra pasiskirstys nuo 8 iki 13, pajūryje išsilaikys apie 15 laipsnių šilumos.

Šeštadienio popietę šalies dangumi slinks padrikai išsimėtę trumpo lietaus debesys. Iki vakaro lietaus klius daugeliui rajonų. Vietomis griaudės perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas ir toliau pūs iš pietvakarių, vakarų. Tarp debesų kartais žvilgčios saulė, tad temperatūra turėtų pakilti iki 17-22 laipsnių.

Joninių naktį lietaus taip pat neišvengsime, jis į Lietuvą atkeliaus nuo Juodosios jūros. Apie vidurnaktį ims lynoti rytiniuose ir pietrytiniuose rajonuose. Ryto valandomis lietaus debesys apims jau beveik visą šalį, nelis nebent pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, bus žvarbokas, o temperatūra vėl žemės iki 8-13 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną vyraus ištisinio pobūdžio lietus, gausiau palis rytiniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose. Dėl niūraus debesų sluoksnio saulės greičiausiai pamatyti neteks. Temperatūra įdienojus svyruos vos tarp 14-19 laipsnių.

Lietaus debesys virš mūsų krašto sukiosis ir pirmadienį. Nestiprus vėjas pasisuks iš pietryčių. Atsiras pragiedrulių, tad naktį oras atvės iki 7-12, dieną pasirodžius saulei sugrįš 17-22 laipsnių šiluma.

Nuo antradienio lietaus mažės, o temperatūra vėl pradės kilti aukštyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius