Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 15

Orai.lt: savaitgalį – vasariška šiluma

Ketvirtadienį Lietuvos orus lems įstrižai Europos nuo Anglijos į šiaurės rytus nutįsusi aukšto slėgio juosta. Numatomi saulėti, sausi orai. Tik šalies pietryčiuose danguje drieksis tankesni debesys, pasklidę nuo lietingo Balkanų ciklono. Stiprokai pūs šiaurės rytų vėjas. Temperatūra įdienojus sieks 17-19 laipsnių šilumos.
Karštas penktadienis Vilniaus gatvėse
Šiluma Vilniaus gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienį ciklonui nuo Balkanų lėtai stumiantis į šiaurę pietiniuose ir rytiniuose rajonuose debesys tankės ir storės. Dieną galime sulaukti ir lietaus. Naktį trumpam aprimęs šiaurės rytų vėjas dieną vėl pūs gana žvaliai. Nakties temperatūra Šiaurės vakarų Lietuvoje nuslūgs iki 2-4 laipsnių šilumos, kitur vyraus apie 5-7 laipsnius, pietrytiniame šalies pakraštyje bus apie 9 laipsnius šilumos. Dieną atvirkščiai, šilčiau bus šiauresniuose rajonuose, apie 18-20 laipsnių, vėsiau – daugiau debesų dengiamuose pietryčiuose apie 15-17 laipsnių šilumos. 

Savaitgalį į Lietuvą iš rytų ims plūsti vis daugiau šilumos. Šeštadienį didesnėje šalies dalyje lietus mažai tikėtinas, tik pietiniame šalies pakraštyje gali trumpai palyti. Nakties temperatūra numatoma tarp 6-11 laipsnių šilumos, dieną kils nuo 19 iki 24 laipsnių šilumos. 

Sekmadienį trumpi lietūs su perkūnija gali jau apimti didesnę šalies dalį. Nakties temperatūra svyruos tarp 10-15 laipsnių dieną sieks 21-26 laipsnius šilumos. 

Kitos savaitės pradžioje numatomi labai šilti ir drėgni orai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius