-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: sekmadienį apie pavasarį teks pamiršti – vietomis gali kristi snaigės

Sekmadienį šalia Lietuvos suksis orų permainas atnešusio ciklono centrinė dalis. Diena daugiausia bus debesuota su kartais neilgam pasirodančiais pragiedruliais, kurie labiau tikėtini rytinėje pusėje. Didesnėje šalies dalyje numatomi krituliai. Daugiausia tai bus negausus lietus, o vietomis su lietumi įsimaišys ir šlapių snaigių.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vakarinių krypčių vėjas bus stiprokas, pajūryje retkarčiais sustiprės iki 15–16 m/s. Į Lietuvą jau plūs daug šaltesnio oro masė, tad temperatūra kils vangiai ir tesieks 2–7 laipsnius šilumos.

Pirmadienį ciklonas pamažu silps, bet vis dar išliksime jo įtakoje. Naktį dangus daugiausia bus apniukęs, pragiedruliai pasitaikys tik kur ne kur. Didesnėje šalies dalyje iš žemų debesų kris įvairūs krituliai, daugiausia nedidelis lietus, šlapdriba. Vėjas ims keisti kryptį, nurims iki vidutinio stiprumo. Žemiausia temperatūra pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Ten, kur temperatūra bus neigiama, reikės būti atidesniems dėl plikledžio.

Pirmadienio dieną debesų netrūks, o iš jų vis dar didesnėje šalies dalyje numatomi nedideli krituliai. Sausiau jau turėtų būti vakariniuose rajonuose. Šiaurinių krypčių vėjas bus gana nestiprus. Aukščiausia oro temperatūra bus tarp 2–7 laipsnių šilumos.

Antradienį situacija jau numatoma geresnė. Nors danguje pragiedrulių vis dar bus nedaug, tačiau nedidelių kritulių sulauksime tik vietomis. Visą parą dvelks nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Nakties metu temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos, o dieną jau vyraus malonesnė 4–9 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius