-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Orai.lt: sekmadienį praslinks lietų nešantis atmosferos frontas

Sekmadienį per šalį slinks atmosferos frontas. Dangų dangstys tankesni debesys, o saulė pasirodys retai. Daugelyje rajonų lankysis trumpi lietūs, kai kur gali sugriaudėti ir pavienės perkūnijos.
Paskutiniai auksinio rudens atvaizdai
Paskutiniai auksinio rudens atvaizdai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sausesnė diena turėtų išlikti ties šiaurės rytiniais šalies rajonais. Vėjas bus vidutinio stiprumo, pietinių krypčių, tik ties vakariniu šalies pakraščiu kiek labiau juntamas, iki 13 m/s. Apniukęs dangus ir vis pasirodantis lietus neleis orui šilti ir temperatūra svyruos tarp 9–14 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį ims artėti dar vienas žemo slėgio sūkurys iš pietų. Didesnėje šalies dalyje palis. Vietomis, daugiausia ties pietiniais ir centriniais šalies rajonais, nusidrieks rūkas. Vėjas bus nestiprus, nepastovios krypties. Naktį temperatūra pažemės iki 2–7, pajūryje bus keliais laipsniais šilčiau – apie 8–10 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Pirmadienio dieną minėto ciklono debesys uždengs mūsų šalį, tik ties pajūriu išliks malonesni orai. Daug kur lis, rytiniuose rajonuose vietomis smarkiai. Stiprės šiaurinių krypčių vėjas, bus 8–13 m/s, o daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra keisis menkai ir tešils iki 10–15 laipsnių šilumos.

Antradienį situacija pamažu keisis. Lietaus jau bus mažiau, palis tik vietomis. Atkeliavus truputį šiltesnei oro masei naktis bus šiltesnė, apie 3–8, pajūryje – 10 laipsnių šilumos, o dieną termometro stulpeliai rodys 11–16 laipsnių šilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius