Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 19

Orai.lt: šeštadienis baigsis su trenksmu, pasiruoškime vėsai

Šeštadienį atmosferos frontas su neramiais orais stums karštį iš Lietuvos tolyn į rytus, užleisdamas vietą gerokai vėsesniam orui. Lietuvą bus galima padalinti į dvi nelygias dalis: pirmoji – Vakarų Žemaitija ir pajūris, antroji – likusi šalies teritorija.
Audra Vilniuje
Audra Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vakariniuose Lietuvos rajonuose orai bus palyginti ramūs: lis trumpi lietūs, kai kur su perkūnija, tačiau čia škvalo tikimybė maža, šiltą pietų vėją gaivus vakaris pakeis jau po vidurdienio, taigi ir temperatūra spės pakilti iki 20–25 laipsnių. Likusioje šalies dalyje pirmoje dienos pusėje vyraus sausi orai, tačiau po pietų sparčiai formuosis perkūnijos debesys iš kurių nušniokš trumpos liūtys, vietomis smarkios, griaudės perkūnija.

Per perkūniją vietomis, didžiausia tikimybė – vidurio, vakarėjant – rytų Lietuvoje, kils škvalas, jo gūsiai sieks 15–20 m/s, galima ir kruša. Iki lietaus temperatūra sparčiai kils ir pasieks 26–31 laipsnį karščio, tačiau daug kur rytų, pietų Lietuvoje, Panevėžio ir Kauno apylinkėse temperatūra spės pakilti ir iki 28–31 laipsnio.

Sekmadienio nakties pradžioje neramūs orai užsitęs šalies rytiniuose rajonuose, čia lis, vietomis griaudės perkūnija, kai kur kils škvalas, jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Vėliau perkūnijos pasitrauks, orai nurims, bet visą naktį palynos dar daugelyje rajonų. Naktį temperatūra nukris iki 11–16 laipsnių šilumos, tik pajūryje išliks apie 18 laipsnių.

Dieną lietaus išvengti nepavyks – palis daugelyje rajonų, tačiau rytiniuose rajonuose lietūs bus įkyresni, o vakariniuose rajonuose trumpi ir negausūs. Dieną temperatūra bus beveik 10 laipsnių žemesnė nei šeštadienį – sušils tik iki 16–21 laipsnio šilumos.

Pirmadienį lietūs iš Lietuvos nesitrauks. Daug kur palis, rytiniuose rajonuose vietomis lis smarkiai, tuo tarpu vakariniuose rajonuose nulis trumpi ir nelabai gausūs lietūs, kai kur su perkūnija, tačiau ir saulė pasirodys. Temperatūra išliks panaši: naktį – 11–16, dieną – 15–20 laipsnių.

Antradienį lietaus taip pat išvengti nepavyks, tik lietūs bus trumpi ir negausūs, o temperatūra dieną bus vienu kitu laipsniu aukštesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius