-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: šiandien pasidžiaugsime pavasariu, bet sekmadienį orai smarkiai atvės

Šiandien iš vakarų mūsų šalies link artės šaltasis atmosferos frontas, jis prieš save iš pietų patrauks drėgną ir šiltą orą iš pietų. Diena bus debesuota su pragiedruliais, tik vakariame šalies pakraštyje ir šiaurės vakariniuose rajonuose diena jau gali būti debesuota. Į daugelį rajonų plis trumpalaikiai lietūs, gausiau ir dažniau lis vakarinėje šalies dalyje. Iš galingesnių debesų kai kur palis intensyviau, gali sugriaudėti perkūnija. Vėjas pūs iš pietų, pietvakarių, 7-12 m/s greičiu. Diena daug kur bus pavasariškai šilta, temperatūra kils iki 10-15 laipsnių šilumos, tik prie jūros vėjas apie vidurdienį pasisuks nuo vėsios Baltijos, todėl čia šils tik iki 7-9 laipsnių.
Laukia vasariškai šiltas savaitgalis
Laukia vasariškai šiltas savaitgalis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Sekmadienio naktį per šalį praslinks šaltasis atmosferos frontas. Dangų dengs tankūs debesys, pragiedrulių pasirodys tik vietomis. Daugelyje rajonų protarpiais palis, rytą vakariniuose rajonuose gali pasirodyti ir šlapios snaigės. Pietų, pietvakarių vėjas, suksis iš pietvakarių, vakarų, pūs 7-12 m/s greičiu. Į šalį pradės veržtis šaltesnio oro masė, todėl temperatūra kris iki 1-6 laipsnių šilumos, dar labiau nukristi temperatūrai trukdys tankūs debesys.

Sekmadienio dieną prie mūsų šalies priartės ciklono centras. Diena bus debesuota, pragiedrulių bus nedaug, daugelyje rajonų protarpiais palis, vietomis kris šlapdriba. Vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, pūs 7-12 m/s greičiu, pajūryje gūsiai gali siekti iki 15 m/s. Šalį bus užplūdusi šalto oro masė, todėl temperatūra kils nedaug, sušils vos iki 2-7 laipsnių šilumos.

Pirmadienį ciklonas silps ir trauksis. Vyraus debesuoti orai, pragiedrulių pasirodys tik vietomis, dar didesnėje šalies dalyje iškris krituliai, tačiau daugiausia trumpalaikiai ir negausūs. Naktį stiprokas vėjas papūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, dieną vėjas rims ir suksis iš šiaurės, šiaurės rytų. Naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, vietomis formuosis plikledis, dieną vėl šils iki 2-7 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius