-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 04

Orai.lt: šiluma atsitrauks, sniegas kaitaliosis su lijundra

Antradienį dangus išliks debesuotas, kritulių, daugiausia lietaus ar dulksnos sulauks dar visa Lietuva. Papūs šiek tiek stipresnis pietų, pietvakarių, pajūryje vakarų, vėjas, gūsiai vakare prie jūros sieks 15-16 m/s. Dieną šalį užplūs šiluma, temperatūra kils iki 3-8 laipsnių šilumos.
Sniegas užklojo Vilnių
Sniegas užklojo Vilnių / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienio naktį krituliai kris su pertraukomis, lietus vietomis maišysis su šlapdriba. Į šalį pradės veržtis šaltesnė oro masė, todėl temperatūra svyruos nuo 1 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 3-4 laipsnių šilumos pajūryje. Naktį ir rytą šalies rytuose pašalus vietomis formuosis lijundra, plikledis. Pūs stiprokas vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-17 m/s. Dieną debesys pamažu retės, pasirodys saulė, trumpi krituliai daugiausia lankysis šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas išliks stiprokas. Temperatūra dieną pakils iki 1-5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktis bus sausesnė. Vėjas nurims ir suksis iš pietų. Kai kur formuosis rūkas, silpna lijundra, šerkšnas. Atsiradus pragiedruliams temperatūra kris iki 1-6 laipsnių šalčio, daug kur kelius ir šaligatvius sukaustys plikledis. Dieną pragiedruliai nyks, tačiau kritulių klius nebent pajūriui ir Vakarų Žemaitijai, kitur išsilaikys sausesnis oras. Šiek tiek sustiprės pietinių krypčių vėjas. Temperatūra popietę svyruos apie 0 laipsnių, tik pajūryje šils iki 2-3 laipsnių.

Penktadienį iš vakarų artėjantis ciklonas atneš nemažai kritulių, daugiausia sniego. Naktį sniegas patalą klos vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose, dieną krituliai apims beveik visą šalį, sniegas kaitaliosis su šlapdriba. Nestiprus pietryčių vėjas suksis iš pietų, pietvakarių. Naktį termometrai rodys 1-6 laipsnius šalčio, bus slidu. Dėl plikledžio ir mišrių kritulių atsargumo prireiks ir dieną, nes temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Savaitgalį kritulių išvengti nepavyks. Plūstelėjus šilumai sniegą ir šlapdribą vėl keis lietus, formuosis lijundra, kelius ir šaligatvius slidins ne tiek ledas, kiek patežęs sniegas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius