Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 03

Orai.lt: sulauksime ir vasariškų liūčių, ir perkūnijos

Nepaisant to, kad kalendoriuje jau verčiame rudens lapus, šilti, vasarą pratęsiantys orai dar nesiruošia mūsų palikti. Šią savaitę sulauksime ir saulėtų dienų ir vasariškų liūčių su perkūnijos pagrūmojimais.
Patvinusi Verkių gatvė Vilniuje
Patvinusi Verkių gatvė Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienio dieną danguje sklandys daugiausia šviesių kamuolinių formų debesys, tik rytiniuose rajonuose jie bus tamsesni, daugiau sukaupę drėgmės, tad vietomis galima tikėtis ir nedidelio trumpo lietaus. Vėjas per dieną bus ganėtinai silpnas ir pastovios šiaurės rytų krypties. Įdienojus temperatūra sieks 21-24, kai kur ir beveik 25 laipsnius šilumos.

Antradienį nepastovi oro masė, palanki aukšyneigiams oro srautams ir vandeningų debesų formavimuisi, pamažu apims šalį. Naktį trumpi lietūs kai kur su perkūnija numatomi daugiausia rytinėje šalies pusėje, o dieną perkūnijos debesys jau apims ir Vakarų Lietuvą. Kai kur rytiniuose rajonuose galimos ir smarkios liūtys. Naktis bus truputį šiltesnė nei pirmadienį apie 12-15 laipsnių, dieną dėl debesų ir lietaus nežymiai vėsiau, apie 20-22 laipsnius šilumos. Vėjas bus silpnas, tik per perkūniją gali kilti smarkesni vėjo gūsiai.

Trečiadienį išliks panaši orų situacija. Drėgnas, šiltas pažemio oras bus palankus kilti trumpalaikiam lietui su perkūnija, gausiau lis jau vakarinėje šalies pusėje. Temperatūra naktį svyruos apie 13-16 laipsnių, dieną nuo 20 iki 24 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį nepastovusis orų masyvas, keliantis perkūnijos debesis iš šalies dar nepasitrauks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius