Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 10

Orai.lt: vasariška šiluma pradės trauktis pačioje savaitės pabaigoje

Penktadienį mūsų šalies orus lems aukštesnio slėgio laukas, todėl diena bus saulėta ir sausa. Nestiprus pietinių krypčių vėjas į mūsų šalį toliau plukdys šilumą, temperatūra popietę pakils iki 22–27 laipsnių.
Šiltas ir gražus ruduo Vilniuje
Šiltas ir gražus ruduo Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Šeštadienį iš vakarų priartės ciklonas, tačiau didelių orų permainų dar nenumatoma. Didesnėje šalies dalyje laikysis giedri ar mažai debesuoti orai, lietaus nenumatoma. Tik į vakarinius ir šiaurės vakarinius rajonus rytą ir dieną atplauks tankesni debesys, vietomis trumpai palis. Naktį pietinių krypčių vėjas bus vos juntamas, dieną papūs juntamesnis pietvakarių vėjas. Naktį temperatūra nekris žemiau 9–14 laipsnių, dieną vėl lepins 22–27 laipsnių šiluma, tik prie jūros bus apie 20 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Sekmadienį per šalį ims slinkti minėto ciklono atmosferos frontas. Atplauks tankesni debesys, naktį vakariniuose rajonuose, dieną daug kur numatomi trumpi lietūs, dieną vietomis su perkūnija. Naktį pietų, pietvakarių vėjas nurims, dieną sustiprės. Naktis bus nešalta, oras atvės iki 10–15 laipsnių šilumos, o dieną šilumos bus mažiau nei šeštadienį, šils iki 18–23 laipsnių, tik pietrytiniuose rajonuose, kur lietus atkeliaus vėliausiai, vietomis dar galima tikėtis 24–25 laipsnių.

Pirmadienį frontas pasitrauks, pateksime į vėsesnę ciklono dalį. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daug kur trumpai palis. Naktį pūs nestiprus pietų, pietvakarių vėjas, dieną jis sustiprės ir suksis iš pietvakarių, vakarų. Naktį temperatūra pažemės tik iki 11–16 laipsnių, bet dieną jau nekils aukščiau 17–22 laipsnių.

Antradienį ciklono įtaka mažės, todėl trumpai palis tik vietomis. Vėjas pamažu suksis iš šiaurės vakarų, šiaurės ir mūsų šalies link pradės plūsti vėsaus oro masė – naktį vės iki 6–11, dieną šils jau tik iki 15–20 laipsnių.

Vėliau turėtų stiprėti anticiklonas, todėl lietus visiškai pasitrauks, bet orai dar labiau atvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius