Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 28

Orai.lt: žengia ankstyvas pavasaris

Sekmadienį į Vakarų ir vidurio Europą apimančio sauso anticiklono rytinį pakraštį trumpam įsispraus drėgnų orų pleištas. Vakarinėje Lietuvos pusėje numatomi nepastoviai debesuoti, be kritulių orai. O per rytinius rajonus iš šiaurės vakarų plauks tankūs debesys, laistydami nedidelį lietų, kraštiniuose rytiniuose rajonuose gali kristi šlapdriba.
Pavasarinės šilumos tirpdomas ledas Neryje
Pavasarinės šilumos tirpdomas ledas Neryje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dėl šių orų skirtumų bus nevienoda ir oro temperatūra. Daugiau saulės lankomoje vakarų Lietuvoje temperatūra daug kur kils iki 7–9 laipsnių, o tankesnių debesų dengiamoje rytinėje šalies pusėje bus tik apie 4–6 laipsnius šilumos. Panaši oro temperatūra numatoma ir mūsų pajūryje. Pirmoje dienos pusėje pūs pietvakarių, vakarų, antroje dienos pusėje – šiaurės vakarų vidutinio stiprumo vėjas.

Kovo 1-ąją kritulių nenumatoma. Naktį debesys prasisklaidys, tačiau vėjui nurimus po vidurnakčio pradės formuotis rūkas. Pašalus balutes, drėgnus paviršius padengs plikledis. Žemiausia nakties temperatūra kris iki 1–4 laipsnių šalčio.

Dieną saulė daug kur kaitaliosis su debesimis, ilgiau saulė spindės šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose. O pietrytiniai rajonai lėtai vaduosis iš rūkų ar žemų debesų skraistės. Šiuose rajonuose oras įšils menkiau, tik iki 5–6 laipsnių šilumos. Didesnėje šalies dalyje temperatūra sieks 8–11 laipsnių šilumos. Popietę guviau ims pūsti pietvakarių vėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius