-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 03

Orai.lt: žiema ruošiasi užgriūti visa savo galybe

Stojus Naujiems metams žiema energingai griebsis tvarkyti orus. Antradienį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Daug kur retkarčiais pasnigs, vietomis kris šlapdriba, o prie jūros tarpais gali ir palynoti. Pūs apysmarkis vakarų, pietvakarių vėjas. Temperatūra įdienojus svyruos apie nulį, rytinėje šalies pusėje išsilaikys plikledis.
Pūga
Pūga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį žiemos draugiškumas baigsis. Savo įsitvirtinimui ji pasitelks smarkų sniegą, pūgas, stiprų vėją. Vėjo gūsiai didesnėje šalies dalyje sieks 15-20 m/sek greitį. Šios itin sudėtingos orų sąlygos numatomos naktį ir rytą.

Antroje dienos pusėje situacija pūgų atžvilgiu kiek pagerės, kadangi debesys neš jau mažiau kritulių. Sniegas ims kartais kaitaliotis su šlapdriba. Nakties temperatūra nukris iki 0-5 laipsnių šalčio, dieną didesnėje šalies dalyje trumpam dar kilstelės iki atlydžio temperatūros. Tačiau vakarėjant žiema jau ims šiepti ir šalčio dantis. Termometro stulpelis staigiai slūgs žemyn.

Ketvirtadienio rytą jau daug kur gnaibys 11-13, rytiniuose rajonuose vietomis ir žemiau 15 laipsnių šaltis, toliau skverbiantis šaltam orui temperatūra dieną nekils. Šiurpins ir stiprus šaltas, sniegą nešiojantis vėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius