-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Orai per Vėlines: dienos bus apniukusios, tačiau lis ne visur

Dangus Vėlinių dienomis ir savaitgalį bus apniukęs. Nors vietomis žadami pragiedruliai, tačiau kai kur debesys gali prakiurti. Taip rašo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo feisbuko puslapyje. O pirmą lapkričio savaitę, pasak sinoptikės Editos Gečaitės, Lietuvoje žadamas gausesnis lietus.
Lapkričio 1-osios rytas Antakalnio kapinėse
Lietingas oras Visų šventųjų dieną / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tiesa, lietaus galime sulaukti dar ir ketvirtadienį, o tarp lašų dar įsimaišys ir snaigių. Tarnyba praneša, kad temperatūra vakare bus tarp 4–7 laipsnių šilumos vakariniuose rajonuose ir vos iki 1–3 laipsnių šilumos rytiniame šalies pakraštyje.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį debesys sklaidysis nenoriai, rytiniuose ir pietiniuose rajonuose dar iškris kritulių, kai kur nusidrieks rūkas. Temperatūra naktį nuo 1 laipsnio šalčio (didžiausia tikimybė šiauriniuose rajonuose, ten ryto valandomis keliai gali būti slidūs) iki 4 laipsnių šilumos, pajūryje – iki 5–7 laipsnių šilumos. Lietus tikėtinas ir lapkričio 1-ąją – Visų šventųjų dieną.

Penktadienio diena bus labiau apniukusi su dažnesniu ir ilgesniu lietumi numatoma pietinėje šalies pusėje. Šiauriniuose rajonuose bus daugiau pragiedrulių, lietaus mažiau: tik vakare vietomis trumpai ir negausiai palynos. Oras sušils iki 4–9 laipsnių šilumos, pajūryje – 10 laipsnių šilumos. Vėjas bus pietvakarių, 5–10 m/s.“ – praneša meteorologai.

Vėlinių naktį – iš penktadienio į šeštadienį – giedrės, vės, tačiau, pasak Hidrometeorologijos tarnybos, rytas saulėtas auš ne visur – pajūrio, Vakarų Žemaitijos padangę vėl dengs žemi debesys.

„Pamažu jie plis į rytus, o vakariniuose rajonuose po vidurdienio prapliups lietumi. Iki vakaro lietus atkeliaus ir į rytinį šalies pakraštį. Šeštadienio nakties temperatūra artima nuliui ar vos keli laipsniai šilumos, tad ryto valandomis keliai ir takeliai vietomis bus slidūs. Dieną sušils iki 5–8 laipsnių šilumos. Pūs stiprokas pietų, pietryčių vėjas“, – perspėja tarnyba.

Taip pat ir sekmadienis numatomas apniukęs ir lietingas. Nakties temperatūra jau visur teigiama: 2–7 laipsniai šilumos, dieną termometrai rodys 8–12 laipsnių šilumą. Pūs vidutinio stiprumo pietų vėjas.

„Neįprastai šiltos pirmosios dvi lapkričio dienos buvo pernai. Lapkričio 2-ąją temperatūra kilo iki 14–16 laipsnių šilumos, septyniose meteorologijos stotyse viršyti tos dienos aukščiausios temperatūros rekordai, laikęsi net 50 metų, nuo 1968–ųjų. Šalčiausia lapkričio pradžia stebėta prieš keturiasdešimtmetį (1979 m.), kai daugelyje rajonų naktų temperatūra nukrito iki 11–14 laipsnių šalčio, o Dzūkijoje šalo net iki 15–19 laipsnių šalčio“, – Vėlinių orų rekordais dalijasi Hidrometeorologijos tarnyba.

O ko tikėtis naujos savaitės pradžioje? Sinoptikė Edita Gečaitė 15min komentavo, kad bus šilta, bet lietinga.

Pirmadienį prie Lietuvos artės dar viena lietaus zona ir daugelyje rajonų bus lietaus. Temperatūra naktį bus gana aukšta, 5–10 laipsniai šilumos. Nedaug atvės palyginti su sekmadienio naktimi. Pirmadienio dieną sušils iki 10–14 laipsnių šilumos. Vėjas bus kiek ramesnis, rytinių krypčių 6–11 m/s.“, – dėstė E.Gečaitė.

Pasak sinoptikės, antradienį, pagal dabartinius duomenis, ties Lietuva suksis jau ciklono centras, todėl gali gausiai prilyti.

„Diena taip pat lietinga, bet pavojingo lietaus kriterijaus – 15 milimetrų – nepasieks. Bet lietaus turėtų būti nemažai. Temperatūra lieka panaši: naktį bus 5–10 laipsnių šilumos, o dieną – 7–12 laipsnių šilumos“, – pranešė E.Gečaitė, dar pridūrusi, kad iš vakarų pūs stiprokas vėjas, gūsiai sieks 8–13 m/s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius