-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 08

Savaitgalio orai: termometrų stulpeliai kils virš 20 laipsnių šilumos, bet neilgam

Savaitgalio orai jau primins apie artėjančią vasarą – sekmadienį kai kur sušils net iki 22 laipsnių šilumos. Tačiau jau kitos savaitės pradžioje tikėtinas lietus, todėl šilti orai šalyje ilgai neužsibus, sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas.
Pavasaris
Pavasaris / Vytauto Šauklio nuotr.

Artimiausią šeštadienio naktį Lietuvoje bus mažai debesuota, be kritulių. Kai kur gali nusidriekti ir rūkas. Vėjas išliks nestiprus, pietvakarių, o naktis vėsi, 1–5 laipsniai šilumos.

Sinoptiko T.Kantauto teigimu, šeštadienio dieną bus nepastoviai debesuota, įdienojus debesų padaugės, tačiau lietaus tikimybė maža. Temperatūra sieks 15–20 laipsnių šilumos, prie jūros bus kiek vėsiau – 12–14 laipsnių šilumos.

Sekmadienį orai keistis neturėtų.

„Sekmadienis išlieka labai panašus: naktis mažai debesuota, be kritulių, vėjas silpnas. Temperatūra sieks 2–7 laipsnius šilumos. Tik Žemaitijoje tikėtinos nedidelės šalnos.

Dieną taip pat laukia daug saulės, lietaus nenumatoma, temperatūra kils iki 15–20 laipsnių šilumos. Pietvakariniuose rajonuose gali sušilti ir iki 22 laipsnių šilumos“, – 15min teigė sinoptikas.

Tačiau kitos savaitės pradžioje orai pradės keistis. T.Kantauto teigimu, pirmadienio naktį į vakarinius rajonus atkeliaus lietus, o dieną lis jau daugelyje rajonų.

Kai kur gali palyti ir gausiau, nepavyks išvengti ir perkūnijos. Naktis bus jau gerokai šiltesnė, temperatūra sieks 7–12 laipsnių šilumos.

„Dieną temperatūra priklausys nuo to, kaip atmosferos frontas slinks į Lietuvą. Jeigu jis slinks anksčiau, tai temperatūra gali išlikti apie 13 – 18 laipsnių šilumos, tačiau, jei frontas slinks antroje dienos pusėje, tai temperatūra gali pakilti ir iki 21 laipsnių šilumos“, – sakė T.Kantautas.

Antradienį orai stipriai pasikeis. Numatomi trumpalaikiai krituliai, naktį gali pasirodyti ir ledo kruopų. Temperatūra naktį bus iki 5 laipsnių šilumos. Dieną šils iki 7–12 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius