-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 03 /15:57

Orai: vasariška šiluma pasitraukė ilgam, laukia lietūs, šalnos, net snaigės

„Toli gražu iki tokios šilumos, kokia buvo praėjusį savaitgalį, na, ir panašu, kad neturiu kuo pradžiuginti“, – 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas. Ateinančiomis dienomis visoje Lietuvoje bus lietinga ir vėsu.
Permainingas oras Vilniuje
Permainingas oras Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį visoje Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Šalies vakariniuose ir pietrytiniuose rajonuose pasirodys trumpi krituliai. Nors vyraus lietus, gali pasitaikyti ir snaigių ar ledo kruopų. Naktį pūs nestiprus pietvakarių vėjas, sustiprėsiantis tik pajūryje.

„Kadangi debesuotumas naktį sumažėja, tai ir temperatūra sparčiai krenta, ateina pas mus šalta oro masė. Naktį temperatūra svyruos tarp 1–5 laipsnių šilumos, bet kai kur dirvos paviršiuje ir netgi ore numatomos šalnos nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio, o didesnė šalnų tikimybė šiaurės rytiniuose rajonuose“, – teigė T.Kantautas.

Šeštadienio dieną bus nepastoviai debesuota. Dieną daugelyje rajonų pasirodys trumpi krituliai – lietus, kai kur ir sniego kruopos. Daugiausiai kritulių bus vakariniuose šalies rajonuose, tuo tarpu Lietuvos pietryčiuose – Vilniaus ir Varėnos regionuose – kritulių gali iš viso nebūti.

„Kai kur vakariniuose šalies rajonuose bus gausesni ir dažnesni lietūs, tai kai kur gali pasirodyti netgi ir perkūnija, tačiau, na, greičiausiai bus vienas kitas žaibas ir griaustinis. Tikrai nebus tokios vasariškos perkūnijos, bet reikėtų tiesiog nenustebti, jeigu kas nors išgirs perkūniją“, – pasakojo sinoptikas.

„Scanpix“ nuotr./Lietus
„Scanpix“ nuotr./Lietus

Šeštadienį pūs vidutinio stiprumo vėjas, vietomis gūsiai gali siekti iki 15–17 metrų per sekundę, o temperatūra sieks nuo 8 iki 13 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus Lietuvos pietryčiuose, 10–13 laipsnių šilumos, o vėsiausia – pajūryje ir Žemaitijoje, 8–9 laipsniai šilumos.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį prasisklaidys debesys, tad kris ir temperatūra. Naktį bus 1–5 laipsniai šilumos, o dirvos paviršiuje kai kur nusimato šalnos nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio. Didėjant debesuotumui, kils ir temperatūra. Taip pat sekmadienio naktį kai kur nusimato trumpi lietūs, o vėjas bus silpnas.

Sekmadienio dieną bus debesuota ir daug kur lis, gausiausi lietūs nusimato rytiniuose šalies rajonuose, pūs nestiprus šiaurės vėjas, o temperatūra dieną sieks nuo 9 iki 14 laipsnių šilumos.

Kaitros greitu metu nebus

„Panašu, kad greitu metu tokios kaitros tikrai nenusimato, o pirmoje savaitės pusėje bus ir šalnų naktimis“, – pasakojo T.Kantautas.

Pirmoje kitos savaitės pusėje orai bus panašūs, kaip šį savaitgalį. Pirmadienį temperatūra sieks nuo 10 iki 15 laipsnių šilumos, antradienį ir trečiadienį – iki 16 laipsnių šilumos.

Antroje kitos savaitės pusėje oro temperatūra pamažu kils. Penktadienį temperatūra sieks iki 18 laipsnių.

„Temperatūra po truputį kyla, bet labai iš lėto. Pamažu antroje savaitės pusėje artės link 20 laipsnių, bet tikrai ne daugiau“, – sakė sinoptikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius