-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 15

Orai vis labiau šils, tačiau specialistai įspėja dėl didelio užterštumo, nerekomenduojama ilgai būti lauke

Artėjantis savaitgalis džiugins vis labiau šylančiais orais, tačiau sinoptikai įspėja, kad šiuo metu dėl didelio užterštumo lauke reikėtų praleisti kuo mažiau laiko. Situacija galbūt kiek pagerės tik antroje kitos savaitės pusėje, kuomet turėtume sulaukti lietaus.
Pavasaris
Pavasaris / BFL/ Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Kaip LTV laidos „Šiandien“ metu sakė sinoptikė Inga Stankūnaitė, artėjantį savaitgalį šils vis labiau – dieną temperatūra sieks 10-15 laipsnių šilumos. „Tikrai nebebus taip, kai temperatūra dieną siekia vos 5 laipsnius“, – sakė I.Stankūnaitė. Vėsiausia bus pajūryje, kur atšilti dienomis gali tik iki 8 laipsnių.

Tiesa, savaitgalį kai kur gali palynoti, – šeštadienį didžiausia lietaus tikimybė bus šiauriniuose Lietuvos rajonuose, o sekmadienį – rytiniuose ir pietiniuose rajonuose.

Tačiau sinoptikė sako, kad tokiais šylančiais orais reikėtų džiaugtis atsargiai – mat, kaip ir kiekvienais metais, tokiu metu smarkiai padidėjęs oro užterštumas. Anot I.Stankūnaitės, didžiausias užterštumas šiuo metu yra Vilniuje, ir lauke čia ilgiau užsibūti derėtų būti tik labai sveikiems žmonėms.

I.Stankūnaitė teigia, kad situaciją dėl oro užterštumo pagerintų stipresnis lietus. Jo galime sulaukti jau antroje kitos savaitės pusėje. Tuo metu į Lietuvą atkeliaus šaltesnio oro frontas, bus permainingi orai, susidarys sąlygos perkūnijai, gali smarkiau palyti. Didžiausia lietaus tikimybė bus rytiniuose šalies rajonuose.

Daugiau informacijos apie orus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius