Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 06

Orų prognozė: laukia apniukęs, bet šiltas savaitgalis

Po gana giedro penktadienio į Lietuvą ateina apniukę, bet šilti orai. Kaip 15min komentavo Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas, didžiojoje Lietuvos dalyje savaitgalį gali ir palynoti. O kitos savaitės pradžioje vyraus vėlyvam rudeniui būdingi orai.
Apniukusi diena Vilniuje
Apniukusi diena Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot sinoptiko Tado Kantauto, nors penktadienį dangus giedrėja, šeštadienio naktį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, pietvakariniame šalies pakraštyje kai kur palynos. Vėjas aprims, pūs iš vakarų-pietvakarių. Ramią šeštadienio naktį kai kur nusidrieks rūkas, didesnė jo tikimybė – Žemaitijoje. Naktį laikysis 6–11 laipsnių šiluma.

Šeštadienio dieną vyraus apniukę orai. Saulė pasirodys nebent šiaurės vakaruose – Klaipėdoje, Telšiuose, Šiauliuose. Visur kitur dangus bus apniukęs, pietinėje šalies dalyje gali iškristi nedidelis lietus ar dulksna. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas, o temperatūra dieną kils iki 8–13 laipsnių.

„Nors ir po šiltos nakties, dieną temperatūra daug jau nekils. Aukščiausia temperatūra bus 11–13 ten, kur yra pragiedrulių tikimybė, tai Klaipėda, Šiauliai, Telšiai turėtų būti šilčiausi miestai“, – komentavo T.Kantautas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apniukusi diena Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apniukusi diena Vilniuje

Sekmadienio naktis, anot sinoptiko, greičiausiai vėl bus apniukusi, daug kur su nedideliu lietumi, dulksna. Vėjas nestiprus, pietvakarių-vakarų krypties. Temperatūra naktį labai daug nekris, iki 5–10 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną greičiausiai laikysis gana debesuoti orai. Pragiedruliai gali pasirodyti didesnėje šalies dalyje, bet jų bus nedaug. Temperatūra kils iki 9–13 laipsnių šilumos, panašiai kaip ir šeštadienį. Lietaus bus mažiau negu naktį, nebent tik vietomis silpnai palynos ar padulksnos. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, bet bus nestiprus.

„Kitos savaitės pradžioje tik kai kur truputį palynos, bet debesys bus gana tankūs, bus tikrai vėlyvam rudeniui būdingi orai. Pragiedrulių pasirodys, bet nelabai daug. Daugiau pragiedrulių bus naktimis, nes temperatūra naktimis kris labiau, iki 0–5 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus keliais laipsniais šilčiau. Dienomis, panašu, tas debesuotumas vėl didės ir vėl dienos bus niūresnės, o temperatūra jau palaipsniui žemės, šiltesnio oro masė trauksis“, – sakė sinoptikas T.Kantautas.

Pirmadienio dieną šiluma kils iki 7–12, antradienio dieną jau iki 6–11 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius