-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03

Orų prognozė: mažės debesų, kils temperatūra, kitą antradienį – beveik vasara

Artėjančio savaitgalio naktimis dar žadamos neigiamos temperatūros, bet orai kasdien vis šils. Antradienio dieną termometrai rodys nuo 14 iki 19 laipsnių šilumos. Tai 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė.
Bundantis pavasaris
Bundantis pavasaris / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šeštadienį lydės smarkesnis vėjas: naktį gūsiai sieks 15–17 m/s, o dieną – 8–13 m/s, vietomis – iki 15 m/s. Naktį tikėtini trumpi ir nedideli mišrūs krituliai: sniegas, šlapdriba, arčiau jūros – lietus. Diena bus nepastoviai debesuota, daug kur vyraus trumpas nedidelis lietus.

„Temperatūra šiąnakt bus tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos. Šiluma arčiau jūros, o neigiama rytiniuose, šiauriniuose rajonuose. Dieną jau bus švelniau – 5–10 laipsnių šilumos“, – komentavo sinoptikė.

Sekmadienį, anot sinoptikės, debesų mažės, kritulių greičiausiai nebebus, nebent nakties pradžioje Aukštaitijoje kažkiek jų gali iškristi. Drėgnose vietose gali būti slidu, nes naktį pašals: temperatūra bus apie 0–4 laipsnius šalčio, o pajūryje bus teigiama – iki 3 laipsnių šilumos. Vėjas išliks vakarų, pietvakarių, silps, gūsiai sieks 5–10 m/s. Dieną oras sušils iki 7–12 laipsnių šilumos. Pietvakariniuose rajonuose gali pasiekti ir 13 laipsnių šilumos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Hidrometeorologijos tarnyba
Luko Balandžio / 15min nuotr./Hidrometeorologijos tarnyba

Kokie orai prognozuojami kitą savaitę?

„Pirmadienį vėjas bus iš pietvakarių, pietų. Mes patenkame į anticiklono šiltąją dalį, tad į regioną ateis šiluma. Kritulių nenumatoma, tiek pirmadienį, tiek antradienį naktys bus giedros, dienos – saulėtos. Naktį temperatūra svyruos apie 0, o dieną šoktels iki 10–15 laipsnių šilumos“, – aiškino T.Kaunienė.

Antradienio naktį pietvakarių, pietų vėjas bus nestiprus, bet dieną jau bus vidutinio stiprumo. Nakties temperatūra – 2–7 laipsniai šilumos, o dieną sušils iki 14–19 laipsnių šilumos. Sinoptikė pridūrė, kad pajūryje, dėl šalto vėjo nuo jūros, bus apie 10–12 laipsnių šilumos. Trečiadienis turėtų būti jau kiek vėsesnis.

Beje, Hidrometeorologijos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad paskutinį kovo dešimtadienį Lietuvoje buvo užregistruota tiek žemiausia, tiek aukščiausia šių metų oro temperatūros. Žemiausia buvo užfiksuota kovo 24 d. Varėnoje – 11,9 laipsnio šalčio, aukščiausia – kovo 28 d. Alytuje: 18,1 laipsnio šilumos.

Vidutinė oro temperatūra kovo pabaigoje buvo 1,6 laipsnio šilumos, o tai, pasak meteorologų, yra 0,7 laipsnio mažiau už standartinę klimato normą (1981–2010 m. vidurkį).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius