-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 21

Orų prognozė: po karšto šeštadienio ateis vėsa, skalaus lietūs su perkūnija

Savaitgalis prognozuojamas dar ganėtinai vasariškai šiltas, tačiau, kaip 15min sakė Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė, vėliau Lietuvą paskalaus lietus, kartais pagriaudės perkūnija, o oro temperatūra patrauks žemyn.
Liūtis Palangoje
Artėjanti liūtis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Artimiausią naktį bus nepastoviai debesuota, šiaurės vakariniuose rajonuose vietomis trumpai palis. Vėjas sustiprės: šiomis dienomis jis buvo gana silpnas, o jau artimiausią naktį suksis iš pietryčių ir greitis sieks 6–11 m/s. Temperatūra pažemės iki 13–18 laipsnių šilumos, o pajūryje bus šiek tiek šilčiau – apie 19 laipsnių šilumos.

Šeštadienio diena bus karšta. Temperatūra sieks 26–31 laipsnį karščio, pajūryje išliks truputį vėsiau.

„Ten bus apie 25 laipsnius šilumos, nes antroje dienos pusėje Lietuvos vakarinius rajonus pasieks šaltasis atmosferos frontas, dėl kurio, tikėtina, trumpai palynos, o kai kur – ir su perkūnija. Vėjas bus pietinių krypčių, smarkokas: 7–12 m/s. Aukščiausių temperatūrų tikėtina sulaukti pietiniuose, pietvakariniuose rajonuose“, – komentavo S.Dalinkevičiūtė.

Sekmadienio naktį daug kur tikėtinos liūtys, vietomis – smarkios, o kai kur dar pagriaudės perkūnija. Pūs apysmarkis (6–11 m/s) pietvakarių vėjas. Pasak sinoptikės, kadangi debesų bus nemažai, todėl ir temperatūra taip sparčiai nekris: naktį ji išsilaikys apie 14–19 laipsnių šilumos.

„Dieną vėl per daugelį rajonų praslinks trumpi lietūs, kai kur juos gali palydėti perkūnija. Vėjas bus pietvakarių, smarkus – 8–13 m/s. Lietus prislopins temperatūrą: ji pasiskirstys tarp 21–26 laipsnių šilumos“, – sakė S.Dalinkevičiūtė.

Sekmadienio naktį daug kur tikėtinos liūtys, vietomis – smarkios, o kai kur dar pagriaudės perkūnija.

Pasak jos, pirmadienio naktį kai kur vakariniuose rajonuose trumpai palis, o dieną tokie krituliai, kartu su perkūnija, prognozuojami daugelyje šalies vietų. Vėjas – pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, kai kur gūsiai sustiprės iki 17 m/s. Naktį pragiedrulių bus daugiau, todėl temperatūra bus kiek žemesnė – tarp 12–17 laipsnių šilumos. Dieną – tarp 19–24 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį vietomis tikėtini trumpi palynojimai, o dieną – jau daug kur. Smarkokas vėjas vėl pūs iš pietvakarių, vakarų. Temperatūra naktį 9–14 laipsnių šilumos, o pajūryje išliks kiek šilčiau – apie 16 laipsnių. Dieną šils vos iki 18–23 laipsnių šilumos.

„Trečiadienį tiek naktį, tiek dieną lietus trumpam pasirodys tik vietomis. Vėjas bus pietvakarių, pietų, naktį – nestiprus, o dieną gūsiai sieks iki 12 m/s. Temperatūros bus panašios kaip ir antradienį: naktį bus tarp 8–13 laipsnių šilumos, pajūryje – apie 16 laipsnių šilumos, dieną tarp 19–24 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius