Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 02

Orų prognozė: savaitgalis bus lietingas, bet šilumos dar netrūks

Savaitgalį daugelyje šalies rajonų sulauksime lietaus, tačiau orai išliks pakankamai šilti, 15min sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Vytautas Sakalauskas.
Į Žuvinto biosferos rezervatą ateina ruduo.
Į Žuvinto biosferos rezervatą ateina ruduo. / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Šeštadienio naktį daugelyje šalies rajonų žadamas trumpalaikis lietus, pūs maždaug 6–11 metrų per sekundę vėjas. Diena bus debesuota, pietiniuose ir rytiniuose rajonuose gali palyti ir šiek tiek intensyviau.

Dieną, pasak sinoptiko V.Sakalausko, vėjas kiek sustiprės, vietomis jo gūsiai sieks 7–12, kai kur ir 15–17 metrų per sekundę. Stipresnis vėjas numatomas vakariniuose šalies rajonuose.

Naktis, specialisto teigimu, bus pakankamai šilta. Laikysis 9–14 laipsnių šiluma, o dieną ir palynos, ir debesų bus daugiau. Temperatūra svyruos tarp 14 ir 19 laipsnių šilumos.

Sekmadienį orai išliks drėgni, daug kur ir toliau pasirodys lietus. Vėjas išliks panašus, koks buvo ir šeštadienį – 9–14 metrų per sekundę, o dieną – 15–18 metrų per sekundę.

„Sekmadienio naktį temperatūra laikysis apie 11–16 laipsnių šilumos, o diena bus vasariškai šilta – 18–23 laipsniai šilumos. Kiek vėsiau bus tik šiaurės rytiniame pakraštyje – čia bus apie 16 laipsnių“, – 15min sakė V.Sakalauskas.

Pirmadienį, pasak sinoptiko, vietomis trumpai palis. Intensyvesnis lietus gali būti rytinėje šalies dalyje. Vėjas išliks vidutinio stiprumo: iki vidurnakčio jo gūsiai sieks apie 15 metrų per sekundę, naktį vyraus 11–16 laipsnių šiluma, o dieną sušils iki 17–22 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius