Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Orų prognozė: savaitgalis nusimato niūrus

Darbo savaitės pabaiga, orų atžvilgiu, nusimato nebloga. Pasirodys saulė, vietomis palis. Tikra lietuviška vasara.
Spūstis stotelėje
Spūstis stotelėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau savaitgalį sulauksime itin gausaus būrio debesų.

Šiandien daug kur svečiuosis saulė, kartkartėm pasirodantys debesėliai suteiks arba pavėsį, arba padovanos negausų lietų. Temperatūra neleis nei sušalti, nei perkaisti. Pūs pietvakarių vėjas. Kaune naktį be lietaus, sušils iki 11 laipsnių. Ryte giedra, oro temperatūra sieks 16 laipsnių. Dienos metu temperatūra pakils iki 23 laipsnių ribos, lietaus nenumatoma. Vilniuje naktis giedra, temperatūra sieks 12 laipsnių. Ryte taip pat giedra, sušils iki 15 laipsnių. Dieną temperatūra pakils iki 22 laipsnių, danguje debesų maršrutas nenumatytas. Pajūryje naktį ir ryte debesys nesirodys, lietus taip pat nesilankys. Temperatūra svyruos apie 12–17 laipsnių. Dienos metu dangų ir vėl užims debesys, sušils iki 19 laipsnių. 

Penktadienį saulė turėtų netrukdomai šviesti, lietus gali pasirodyti vakarop. Pasisuks šiltesnis pietų krypties vėjas. Kaune naktį ir rytą dangaus ramybės nedrums debesys, sušils atitinkamai iki 14–18 laipsnių. Dienos metu temperatūra sieks 27 laipsnius, bus saulėta, lietus gali pasirodyti vakarop. Vilniuje naktis ir rytas bus panašūs tuo, jog dangus nedovanos lietaus, sušils iki 14–17 laipsnių. Dienos metu bus apie 25 laipsnius, negausiai palis, o tuo pačiu pasitrankys ir perkūnas. Pajūryje naktį giedra, ryte saulė nesitrauks, oro temperatūra svyruos apie 15–17 laipsnių. Dienos metu toliau švies saulė, sušildydama orą iki 23 laipsnių, vakarop galimas stiprus lietus.

Šeštadienį Lietuvoje daug kur dangų aptrauks storas debesų sluoksnis. Pūs vakarų krypties vėjas. Kaune jau naktį gali gana stipriai palyti, sušils iki 13, o ryte ir dieną temperatūra svyruos apie 14 laipsnių, po truputį lis. Vilniuje naktį trankysis perkūnas, gausiai lis, sušils iki 14 laipsnių. Ryte lietaus tempai sumažės, o ir debesys nutars savo gretas praretinti, temperatūra svyruos apie 12 laipsnių. Dieną ilgai nesvarstę debesys ir vėl apguls dangų , temperatūra užstrigs ties tais pačiais 12 laipsnių. Pajūryje per debesis bus nieko nematyti. Didelis kiekis debesų lyg kokia tvirtovė saugos dangų, o vietoj ginklų naudos lietų – tai silpnesnį, tai stipresnį. Naktį ir ryte sušils iki 16, o dienos metu iki 17 laipsnių.

Sekmadienį debesys šiek tiek sumažės, vieną kitą kartą trumpam pasirodys saulė, pūs vėsesnis šiaurės vakarų vėjas. Kaune naktį ir ryte debesuota, negausiai palis, sušils iki 14–16 laipsnių. Dienos metu krituliai tie patys, tik temperatūra aukštesnė – apie 22 laipsnius. Vilniuje naktį ir rytą gausiai debesuota, palis, temperatūra svyruos apie 14–15 laipsnių. Dienos metu negausus lietus, sušils iki 22 laipsnių.Pajūryje naktį ir ryte negausiai palis, sušils iki 18–19 laipsnių. Dienos metu oras turėtų pasitaisyti ir šyptels saulė. Sušils iki 21 laipsnio.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, ateinančios savaitės pradžia bus kiek vėsesnė, palis. Nuo savaitės vidurio temperatūra pradės didėti, perkops ir 25 laipsnius, bus saulėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius