Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 12

Orų prognozė: tris naktis iš eilės bus šalnų

Artimiausiomis dienomis galime tikėtis panašių orų kaip penktadienį. Tačiau, anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Teresės Kaunienės, bent trys naktys iš eilės bus šaltos.
Šalna
Šalna / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šalčiausia naktis bus šeštadienį: visoje šalyje temperatūra bus neigiama, žadama nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, sako sinoptikė Edita Gečaitė. Ji pridūrė, kad vėjas bus šiaurės rytų, kritulių nenumatoma.

„Diena irgi bus be kritulių, debesuota su pragiedruliais, vėjas taip pat šiaurės rytų, 6–11 m/sek. Temperatūra kils iki 4–9 laipsnių šilumos. Beveik visuose miestuose bus apie 6–8 laipsnius šilumos, Kaune ir aplink Tauragę apie 7–9 laipsnių šilumos, o šiauriniuose rajonuose gali būti 5–6 laipsniai šilumos“, – 15min komentavo E.Gečaitė.

T.Kaunienė sakė, kad sekmadienį irgi bus sausa, naktis giedresnė, o diena labiau debesuota, bet pragiedruliai galimi. Vėjas naktį pūs šiaurės rytų 4–9 m/sek., o dieną gali sustiprėti. Naktį daugelį vietovių pašals, o dieną oras sušils iki 5–10 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptikės, pirmadienį dieną yra tikimybė, kad pietuose atslinks silpnų kritulių zona ir vėjas šiaurės rytų, šiaurės, vidutinio stiprumo.

„Naktį bus nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, o dieną bus 7–12 laipsnių šilumos. Pietrytiniuose, pietiniuose rajonuose saulės bus mažiau, todėl bus vėsiau – apie 5 laipsnius šilumos“, – teigė T.Kaunienė.

Anot sinoptikės, nuo antradienio prognozuojama, kad nebus kritulių, o termometro stulpeliai kasdien kils vis aukščiau. Naktimis dar galime tikėtis šalnų, tačiau pamažu jos trauksis.

„Vėjas visą laiką išsilaiko šiaurės rytų, šiaurės krypties, tik jau bus nestiprus. Dieną prognozuojame 11–16 laipsnių šilumos. Trečiadienį kai kuriose vietovėse gali būti silpnai neigiama temperatūra, o didesnėje šalies dalyje – šiek tiek virš 0, dieną – 12–17 laipsnių šilumos. Tolimesnėmis dienomis dar po laipsnį kitą pridėti galima“, – orų prognozę aiškino T.Kaunienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius