Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Pavasaris vėl sugrįžta: kiekvieną dieną orai šils vis labiau

Šiandien virš Lietuvos bus ir toliau įsitvirtinusi aukšto slėgio sistema. Nors danguje pasirodys debesų, tačiau saulė pro juos nesunkiai prasiskverbs. Lietaus nenumatoma. Pūs visai nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Įdienojus palepins jau maloni 15-20 laipsnių šiluma ir tik ties pajūriu bus keliais laipsniais vėsiau.
Vasariška temperatūra
Vasariška temperatūra / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Antradienio naktį orai išliks labai panašūs. Bus mažai debesuota ir sausa. Vėjas bus visiškai silpnas. Temperatūra kris iki 3-8, dirvos paviršiuje vietomis, didžiausia tikimybė šiaurinėje šalies pusėje, tikėtinos silpnos šalnos iki 0-3 laipsnių šalčio.

Antradienio dieną orus lems vis dar tas pats anticiklonas. Bus saulėta ir žymesnio lietaus nenumatoma. Nepastovios krypties vėjas išliks nestiprus. Dieną džiugins maloni temperatūra ir šils iki 16-21 laipsnio šilumos.

Trečiadienio naktis išliks rami ir sausa, o dieną priartėję tankesni debesys žymesnio lietaus atnešti neturėtų. Vėjas išliks nestiprus, dieną pasisuks iš pietryčių. Naktį atvės iki 5-10, o dieną sušils iki 16-21 laipsnio šilumos.

Ketvirtadienį tęsis sausesnių orų laikotarpis ir lietaus tikimybė bus menka. Pietryčių, pietų vėjas naktį bus 3-8 m/s, o dieną sustiprės iki 6-11 m/s. Tokią ramią ir sausą parą temperatūra bus labai panaši kaip ir ankstesnėmis dienomis – naktį atvės iki 4-9 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje kai kur galime sulaukti pavienių, silpnų šalnų iki 2 laipsnių šalčio, o dieną temperatūra kils jau iki 17-22 laipsnių šilumos.

Penktadienį išliks sausa. Pietryčių, pietų vėjas bus ir toliau nestiprus. Naktį temperatūra kris iki 3-8, dirvos paviršiuje kai kur iki 3 laipsnių šalčio, o dieną jau temperatūra vėl primins vasarą ir šils iki 18-23 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius