Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 02

Pirmi pavasario žaibai išsineša rekordinę šilumą

Rekordiškai šiltais orais prasidėjęs balandis, panašu, nudžiugino trumpam. Sekmadienio vakarą šiltą savaitgalį sostinėje vainikavo ir pirma rimta šio pavasario perkūnija, o sinoptikai prognozuoja, jog savaitgalio orų siurprizui ilgai tęstis nelemta.
Žaibas
Žaibas / Tado Janušonio nuotr.

Iki 20 laipsnių ir aukščiau kilęs termometro stulpelis – vaizdas, kurio artimiausiomis dienomis nebepamatysite. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, jau pirmadienį ir antradienį temperatūra sostinėje kils iki 14 laipsnių, bet kritulių būti neturėtų. Trečiadienį taip pat prognozuojama panaši temperatūra, tik lydima lietaus.

O jau ketvirtadienį ir penktadienį termotetro stulpelis Vilniuje nesieks nė 10 laipsnių. Vos šiltesni orai numatomi šeštadienį.

VIDEO: Po rekordiškai šiltos balandžio pradžios - žaibų šokis danguje

Primename, kad šiemet užfiksuota šilčiausia balandžio 1-oji Lietuvos meteorologinių stebėjimų istorijoje, ir tai visai ne melagių dienos pokštas. Ankstesnis šilumos rekordas buvo 18,8 laipsnio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius