Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 03

Po karšto savaitgalio ateis vėsesni orai

Prasidėjo trečiasis vasaros mėnuo – rugpjūtis. Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį orai Lietuvoje bus vasariškai šilti, kai kada ir karšti. Trumpi lietūs su perkūnija pasirodys retai.
Kitą savaitę turėtume pajausti tikrą vasarą
Karštis / BFL/ Karolio Kavolėlio nuotr.

Iš pietvakarių artėjantis ciklonas šiandien Lietuvos link pastūmės karšto ir drėgno oro bangą iš pietų. Prieš lietų oras dar suskubės įkaisti iki 30 laipsnių karščio, tačiau, pradedant vakarų rajonais, pasipils liūtys, griaudės perkūnija. Perkūnijos metu kai kur kils škvalas ir kruša, praneša portalas orai.lt.

Šeštadienį šalį užplūs truputį vėsesnis ir jau netvankus oras iš vakarų. Lietaus sulaukti galės nebent rytų rajonai. Pūs nestiprus šiaurės vakarų vėjas. Žemiausia oro temperatūra naktį kris iki 11-16, aukščiausia dieną 22-27 laipsniai šilumos.

Sekmadienį orai išliks daugiausia be lietaus, tik Dzūkiją po pietų gali aplankyti trumpas lietus su perkūnija. Pūs silpnas vakarų vėjas. Žemiausia oro temperatūra naktį kris iki 9-14, dieną pakils iki 24-29 laipsnių šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje iš vakarų priartėjęs ciklonas atneš orų pasikeitimus. Vis dažiau ims lyti, orai po truputį ims vėsti. Panašūs orai įsitvirtins iki kito savaitgalio.

Viso rugpjūčio mėnesio vidutinė oro temperatūra šiemet numatoma 1 laipsniu aukštesnė už daugiametį vidurkį. Kritulių turėtų iškristi apie normą ar truputį daugiau, o lietingiausias nusimato rugpjūčio vidurys.

DAUGIAU APIE ORUS

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius