Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 08

Po rekordiškai šaltų naktų – naujos šalnos

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad savaitgalį vėl buvo rekordiškai šaltos naktys, ir įspėja, kad nors orai šils, naktimis vis dar kandžiosis šalnos.
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas
Šalna / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo paskyroje „Facebook“ skelbia, kad savaitgalis buvo gražus, tačiau virš Lietuvos įsivyravus šaltai oro masei temperatūra dienomis nebuvo aukšta, o naktimis kandžiojosi stiprios šalnos.

Gegužės 7-os naktis ir vėl buvo rekordinė: Joniškyje ir Skuode temperatūra ore (1,5 metro aukštyje) pažemėjo net iki –3,7 °C. Prieš tai buvęs rekordas fiksuotas 2011 m. Palangoje, kai temperatūra siekė –3,1 °C. Dirvos paviršiuje temperatūra sekmadienio naktį krito dar labiau, daugiausia Šiauliuose iki –9,4 °C.

Praėjusi gegužės 8-os naktis taip pat labai šalta. Molėtuose paryčiais atšalo iki –4,1 °C, o dirvos paviršiuje beveik iki –9 laipsnių. Atskirų vietovių šalčio rekordai pagerinti Biržuose, Dūkšte ir Panevėžyje, tačiau iki šalies rekordo pritrūko daugiau nei pusės laipsnio.

Sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiu metu pamažu šils, šalčio rekordų neturėtų būti, tačiau šalnų neišvengsime. Antradienio ir trečiadienio naktimis prognozuojamos šalnos iki 0–5 laipsnių šalčio (ypač dirvos paviršiuje). Dienomis temperatūra sieks 13–19 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius