Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17

Šalčiai pasitraukė: savaitgalį bus karšta, bet gaivins lietus

Įpusėjus gegužei į Lietuvą ateina vasariški orai. Savaitgalio dienomis temperatūra nenukris žemiau 20 laipsnių, o nuo karščio gelbės lietus.
Lietus
Lietus / 123rf.com nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė 15min teigė, kad nors saulė švies ne visą laiką, orai bus iš tiesų vasariški.

Naktis iš penktadienio į šeštadienį bus debesuota su pragiedruliais. „Tankesni debesys nusidrieks per pietinius ir vakarinius rajonus, šiaurės rytiniuose rajonuose pragiedrulių bus daugiau“, – sakė S.Dalinkevičiūtė.

Pūs nestiprus rytų-pietryčių vėjas, kurio greitis – nuo 5 iki 10 metrų per sekundę, o temperatūra sieks 10 – 15 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną taip pat bus debesuota. Šalies pietvakariuose debesų bus daugiau, tačiau trumpi lietūs numatomi daug kur. Kartu su lietumis griaudės ir perkūnija. Vėjas bus smarkokas, pūs iš pietryčių, greitis nuo 8 iki 13 metrų per sekundę, o vietomis gūsiai sustiprės iki 15 – 17 metrų per sekundę.

„Temperatūra dieną jau kils iki 21 – 26 laipsnių šilumos, o kur tų debesų bus mažiau, šiaurės rytiniuose regionuose gali dar labiau kilti, termometrai kai kur gali parodyti ir 27 laipsnius temperatūros“, – sakė sinoptikė.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį temperatūra bus tokia pati, kaip ir naktį prieš tai – nuo 10 iki 15 laipsnių šilumos.

Ir naktį, ir dieną visoje šalyje bus trumpi lietūs, vietomis griaudės perkūnija. Ir toliau pūs pietryčių vėjas.

123rf.com nuotr./Vasaros lietus
123rf.com nuotr./Vasaros lietus

„Naktį vėjas pūs nestiprus, 4 – 9 metrai per sekundę, dieną truputėlį sustiprės iki 6 – 11 metrų per sekundę, o kai kur gūsiai pasieks 15 metrų per sekundę greitį“, – pasakojo S.Dalinkevičiūtė.

Dieną temperatūra sieks nuo 22 iki 27 laipsnių šilumos.

Šalčiai pasitraukia iš Lietuvos

Kitos savaitės pirmoje pusėje lietūs dar nesitrauks iš šalies. Pirmadienį daugiausiai lis Lietuvos pietvakariuose, antradienį – visoje šalyje nusimato trumpi lietūs su perkūnija, trečiadienį taip pat nusimato trumpi lietūs.

Savaitės pradžioje pūs vidutinio stiprumo gūsingas pietryčių vėjas, tik trečiadienį keisis jo kryptis.

„Temperatūra naktimis atvės iki 11 – 16 laipsnių šilumos, o dienomis bus taip, pirmadienį – nuo 23 iki 28, antradienį, panašiai, kaip ir sekmadienį, tarp 22 ir 27, o trečiadienį, kaip rytoj, 21 – 26 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius