-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausa nebus: laukia dar viena įvairių kritulių porcija

Šį rytą reikės būti atidiems, nes daugelyje vietovių dėl susidariusio plikledžio bus slidu. Dieną iš vakarų priartės ciklonas, per šalį ims tįsti jo šiltasis atmosferos frontas.
Vilniuje didelis snygis: dangus maišėsi su žeme
Vilniuje didelis snygis: dangus maišėsi su žeme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Žiema Orai Lietus

Dangų daug kur dengs tankūs debesys, nedidelių pragiedrulių pasirodys tik vietomis. Pradedant pietvakariniu Lietuvos pakraščiu į didesnę šalies dalį plis krituliai, daugiausia kritulių klius pietvakariniams rajonams. Vyraus sniegas ir šlapdriba, tik vakare pietvakariniame, pietiniame šalies pakraštyje sniegą ir šlapdribą keis lietus.

Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, 5-10 m/s greičiu. Pietvakariniuose rajonuose kai kur dėl gausesnio sniego ir šlapdribos bei nestipraus vėjo formuosis šlapio sniego apdraba. Temperatūra įdienojus bus nuo 2 laipsnių šalčio šiaurės rytiniuose rajonuose iki 3 šilumos pietvakariniame ir pietiniame šalies pakraštyje.

Trečiadienio naktį ciklono centras slinks per šiaurinę Lietuvos dalį, todėl naktis bus apniukusi, visoje šalyje numatomi krituliai. Krituliai bus labai įvairūs: šiaurinėje šalies pusėje vyraus sniegas ir šlapdriba, pietinėje – šlapdriba ir lietus. Kai kur tikėtina lijundra, vietomis bus slidu. Vėjas iš pradžių papūs iš pietryčių, vėliau suksis iš pietvakarių, vakarų ir sustiprės iki 7-12 m/s, vietomis gūsiai sieks 15-18 m/s. Temperatūra nakties pradžioje bus nuo 3 laipsnių šalčio šiauriniuose rajonuose iki 2 šilumos šalies pietuose, šiaurės rytiniuose rajonuose kai kur gali atšalti iki 4-5 laipsnių šalčio, po vidurnakčio temperatūra visoje šalyje keliais laipsniai pakils.

Trečiadienio dieną ciklono centras tols į rytus, iš šiaurės ims plūsti šaltesnio oro masė. Diena bus debesuota, daugelyje rajonų protarpiais kris krituliai, įsivyraus šlapdriba ir sniegas. Vietomis pasitaikys slidžių kelių ir šaligatvių ruožų. Pietvakarių, vakarų vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, šiaurės, pūs 7-12 m/s greičiu, vietomis gūsiai sieks 15-18 m/s. Temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio šiauriniame šalies pakraštyje iki 4 šilumos pietiniuose rajonuose. Vakarop vietomis formuosis plikledis.

Ketvirtadienį vyraus debesuoti orai, pragiedrulių pasirodys tik vietomis. Naktį didesnėje šalies dalyje, dieną tik vietomis trumpai ir daugiausia negausiai pasnigs. Naktį daugelyje rajonų susidarys plikledis. Vėjas nurims ir taps besikeičiančios krypties. Naktį pašals iki 3-8, kai kur pragiedrėjus 9-11 laipsnių šalčio, dieną laikysis 1-6 laipsnių šaltukas, tik pietvakariniuose rajonuose vietomis sušils iki 0-2 laipsnių šilumos.

Penktadienį turėtų būti daugiau pragiedrulių, tik vietomis trumpai ir negausiai pasnigs. Vėjas ims suktis iš rytų. Naktį pašals iki 3-8, vietomis 9-11 laipsnių šalčio, dieną bus nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius