-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitės orai: link Lietuvos ryžtingai artės šilumos banga

Nors šiandien atmosferos slėgis Lietuvoje truputį pakils, tačiau dar išliksime žemesnio slėgio sūkurio įtakoje.
Saulė pažadino žibutes
Saulė pažadino žibutes / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Cikloninio lauko dėka orai bus debesuoti su pragiedruliais. Daugelyje vietovių trumpai palis. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietų. Bent trumpam pažvelgus saulei, oras suskubs šilti. Aukščiausia temperatūra daug kur pakils iki 7-10, tik Baltijos jūros ir Kuršių marių pakrantėje vietomis svyruos apie 6 laipsnius šilumos.

Antradienį pragiedrulių sulauksime dar truputį daugiau, tad bus nepastoviai debesuota. Mažės debesų, kartu mažės ir kritulių tikimybė. Tiek naktį, tiek ir dieną trumpi krituliai numatomi tik kai kur. Naktį pietų vėjas visai nurims. Sumažėjus debesų kiekiui, bei dvelkiant silpnam vėjui temperatūra pradės žemėti. Rytą daug kur bus 0-4 laipsniai šalčio, tik kai kur užsiliks vos 1 laipsnio šiluma. Dieną 4-9 m/s greičiu papūs pietinių krypčių vėjas. Oras suskubs šilti ir po vidurdienio bus 7-12 laipsnių šilumos.

Trečiadienį link Lietuvos pasuks Atlanto ciklonas. Šio sūkurio rytinis pakraštys ir lems mūsų šalies orus. Vėjas pasisuks iš pietryčių ir po truputį pradės stiprėti. Naktį jis pasieks 6–11 m/s, dieną 9–14 m/s greitį. Žymesnio lietaus turėtumėm išvengti. Naktį temperatūra svyruos tarp 1 laipsnio šalčio ir 4 laipsnių šilumos, dieną oras sušils iki 9-14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ciklonas dar labiau priartės, tačiau lietaus tikimybė dar išliks nedidelė. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietryčių, pietų ir atneš dar šiltesnių orų masę. Naktį išliks 2-7, o dieną yra tikimybė, kad palepins net 11-16 laipsnių šiluma.

Penktadienį daug kur palis, tačiau šiluma bus dar malonesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius