-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 14

Savaitės pirmoji pusė bus pavasariškai šilta ir saulėta

Savaitės pirmoje pusėje Lietuvos orus lems aukštesnio slėgio sritis.
Šiltas šeštadienis į gatves išviliojo daugybę vilniečių
Šiltas savaitgalis į gatves išviliojo daugybę vilniečių / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Pirmadienio naktį debesuotumas bus nepastovus. Žymesnių kritulių nenumatoma, bet kur ne kur gali silpnai padulksnoti. Daugelyje vietovių susidarys rūkai, – matomumas dėl rūko vietomis gali siekti 100–300 m. Pašalus drėgnose vietose formuosis plikledis, o ten, kur bus tirštesnis rūkas ar dulksnos – galima ir silpna lijundra. Vėjas silpnas. Žemiausia nakties temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio. Pirmadienio dieną turėtų pasirodyti saulė, o lietaus jau visai neprognozuojama. Pūs nestiprus pietų, pietryčių vėjas. Temperatūra su saulės pagalba vėl šoktelės iki 10–15 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje bus vėsiau – 7–9 laipsniai šilumos.

Antradienį mūsų orus lems vakarinis anticiklono pakraštys. Labai saulėta nebus, bet žymesnio lietaus taip pat nenumatoma. Naktį ir rytą vietomis vėl nusitęs rūkai. Vėjas pūs pietinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį išliks teigiama – tarp 0–5 laipsnių šilumos, dieną kils iki 11–16 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį debesų daugės, bet žymesnio lietaus dar nenumatoma. Švelnus pietų vėjas ir debesys lems šiltą naktį: temperatūra bus apie 2–7 laipsnius šilumos. Dieną nelabai aktyvus atmosferos frontas atneš trumpus lietus – daugiausia į vakarų ir šiaurės Lietuvą. Vėjas suksis iš pietvakarių, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra įdienojus sieks 12–17 laipsnių šilumos, tik pajūryje dėl šaltos jūros kaimynystės tebus 7–9 laipsniai.  

Ketvirtadienį mūsų orus perims valdyti Atlanto ciklonas, tad orai taps drėgnesni ir niūresni. Naktį kai kur, dieną jau daugelyje vietovių trumpai palis. Stiprokas vėjas pūs iš pietvakarių. Dieną pajūryje vėjo gūsiai sustiprės iki 15–17 m/s. Temperatūra naktį bus apie 3–8, dieną net 14–19 laipsnių šilumos. Vėl išimtis – pajūris, kur tebus 10–12 laipsnių.

Penktadienį per mūsų kraštą keliaus kontrastingas šaltasis atmosferos frontas. Jį lydės ne tik lietūs, – kai kur gali ir perkūnija nugriaudėti. Vėjas pietvakarių, vakarų, 6–11 m/s. Apniukusi naktis bus labai šilta – net 5–10 laipsnių šilumos, o dieną pajusime atvėsimą: oras sušils tik iki 9–14 laipsnių, pajūryje bus dar vėsiau.

Savaitgalį kritulių mažės, vėjas rims, bet orai žada būti vėsūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius