Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Savaitgalio orai: artimiausiomis dienomis staigmenų tikėtis neverta

Šilti orai sausio mėnesį ir toliau tęsiasi. Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Simonos Dalinkevičiūtės, artimiausiomis dienomis laikysis tokia pat temperatūra, kokia buvo ir praėjusią savaitę.
Neįprastai šilta šių metų žiema
Neįprastai šilta šių metų žiema / Vytauto Šauklio nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį bus debesuota. Daugelyje rajonų pasirodys krituliai, tačiau daug kur tai bus nedidelis lietus ir dulksna. Tiesa, šalies pietryčiuose galima tikėtis ir kelių snaigių.

Pūs smarkokas 8-13 m/s greičio vakarinių krypčių vėjas. Pajūryje jo gūsiai gali siekti net 15-18 m/s, o temperatūra svyruos tarp 1 ir 5 laipsnių šilumos. Vėsiausia bus Lietuvos pietuose ir pietryčiuose, o šilčiausia bus pajūryje.

„Rytoj dieną debesuota išliks pietinėje šalies pusėje, na, šiaurinėje šalies pusėje pasirodys pragiedrulių“, – pasakojo sinoptikė.

Vytauto Šauklio nuotr./Neįprastai šilta šių metų žiema
Vytauto Šauklio nuotr./Neįprastai šilta šių metų žiema

Taip pat sumažės kritulių kiekis. Lietaus tikimybė išliks pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose, tačiau krituliai bus negausūs, daugiausiai dulksnos pavidalo. Pūs vakarų – šiaurės vakarų vėjas, kiek ramesnis, nei naktį, tačiau vis dar pakankamai smarkus. Temperatūra svyruos tarp 2 ir 6 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį žymesnių kritulių taip pat nebus. Dieną kai kur tikėtina silpno lietaus tikimybė. Naktį ir rytą vietomis pažeme nusidrieks rūkas, o vairuotojai turėtų pasisaugoti plikledžio. Pūs 7-12 m/s greičio vakarų – pietvakarių vėjas.

„Na, naktis jau bus truputį vėsesnė, jau ir tų pragiedrulių naktį bus daugiau. Temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, o dieną vėl bus tie patys 2-6 laipsniai šilumos“, – teigė S.Dalinkevičiūtė.

Kitos savaitės pradžioje orai esmingai nesikeis. Tiek pirmadienio naktį, tiek dieną bus drėgna, daug kur palis. Pirmadienio naktį vyraus nesmarkus lietus, tačiau dieną jis sustiprės. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas.

Antradienio dieną ir naktį nesmarkiai lis. Vis dar pūs pietų vėjas, tiesa, jis sustiprės iki 7-12 m/s.

Tiek pirmadienio, tiek antradienio naktį temperatūra svyruos nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos, o dienomis tarp 1 ir 6 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius