-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 26

Savaitgalio orai: karštį šalyje numalšins trumpi lietūs

Savaitgalis vis dar bus itin šiltas, tačiau beveik visą šalį kartkartėmis atgaivins ir lietus, 15min pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atstovas Paulius Starkus.
Ryškiaspalvių aguonų pieva
Ryškiaspalvių aguonų pieva / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio naktis prognozuojama rami ir mažai debesuota. Temperatūra daugelyje rajonų pažemės iki 14-19 laipsnių šilumos, tik pajūryje naktį bus keliais laipsniais šilčiau – apie 21 laipsnius šilumos.

Pasak sinoptiko P.Starkaus, šeštadienio dieną debesuotumas kiek didės, ypač pietvakarinėje šalies dalyje. Antroje dienos pusėje daugelyje šalies rajonų pradės formuotis lietus, kuris intensyvesnis bus taip pat pietvakarinėje Lietuvos dalyje. Tuo metu šiaurės Lietuvoje lietus šeštadienį pasirodyti dar neturėtų.

Lietų lydės ir perkūnija, stipresni vėjo gūsiai, kurie vietomis sieks 15-18 metrų per sekundę.

„Diena bus karšta, daugelyje rajonų termometrų stulpeliai pakils aukščiau 30 laipsnių, o vietomis sieks ir 32 laipsnius karščio. Keliais laipsniais vėsiau bus tik pajūryje“, – 15min sakė sinoptikas.

Sekmadienio naktį, pasak P.Starkaus, daug kur trumpai palis, galima ir perkūnija. Naktį temperatūra sieks 13-18 laipsnių šilumos, dieną kils iki 24-29 laipsnių šilumos, o pajūryje laikysis 21-23 laipsnių šiluma.

Pirmadienio naktį lietaus jau nenumatoma, dieną daugelyje rajonų dar numatomi trumpi lietūs, su lengva perkūnija. Naktį temperatūra laikysis apie 13-18 laipsnių šilumos, o dieną sieks 24-29 laipsnius šilumos. Kiek vėsiau bus pajūryje – čia temperatūra išliks apie 20-22 laipsnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius