Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 25

Savaitgalio orai: užsitęsusi vėlyva bobų vasara baigsis staigiai – atvės smarkiai

„Tai jau taip ryškiai, kardinaliai šiluma iškeliauja sekmadienį, viskas, ir nuo pirmadienio – naujas orų puslapis, visiškai vėsus.“ Taip apie artimiausių dienų orus 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė.
Ruduo Vilniuje
Ruduo Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau nusiminti nereikėtų – šiluma ir geras oras dar palepins šeštadienį. Naktį iš penktadienio į šeštadienį bus debesuota su pragiedruliais, žymesnio lietaus nebus, tačiau pietrytiniame šalies pakraštyje gali vos palynoti. Taip pat pietiniuose rajonuose vietomis susidarys rūkas.

Naktį pūs vidutinio stiprumo pietvakarių ir vakarų vėjas, pajūryje gūsiai gali siekti ir 15 m/s. Naktį temperatūra svyruos tarp 7 ir 12 laipsnių šilumos, tad naktis bus labai šilta.

Šeštadienio dieną bus nepastoviai debesuota. Vakarėjant šiaurės vakariniuose rajonuose – Telšiuose, Mažeikiuose, Akmenėje, gali šiek tiek palynoti. Pūs 8–13 m/s greičio pietvakarių vėjas, o Lietuvos vakaruose gūsiai gali siekti ir 15 ar net 18 m/s.

„Rytiniuose rajonuose bus dar aukštesnio slėgio laukas, iš vakarų spausis ciklonas, dėl to stiprės vėjas. Vakariniuose rajonuose jis pūs gūsingas, netgi pavojingas vėjas“, – pasakojo T.Kaunienė.

Tačiau temperatūra vis dar bus aukšta, 13–18 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus Suvalkijoje ir Pietų Žemaitijoje, o sostinėje laikysis apie 15 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai atvėsta labai smarkiai, taip ryžtingai, per kokius 4–5 laipsnius tiek naktį, tiek dieną.

„Rytoj kai kuriose stotyse vėl gali viršyti tos dienos daugiamečius temperatūros rekordus – būtent spalio 26 dienos daugiametę užfiksuotą aukščiausią temperatūra, ir gali viršyti net ne vienoj stoty, kadangi bus šilta diena“, – sakė sinoptikė.

Sekmadienį į Lietuvą pamažu judės ciklonas, taigi ir lietingi orai. Naktį turėtų palyti šiaurinėje ir vakarinėje šalies pusėse, o dieną jau didžiojoje Lietuvos dalyje. Naktį pūs pietvakarių vėjas. Naktis bus dar šilta, temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos, kadangi padaugės debesų ir vėjas neleis orui atvėsti.

VIDEO: Rekordine spalio šiluma džiaugsimės neilgai: Vėlinės bus šlapios ir vėsios

Sekmadienio dieną pūs jau vakarų ir šiaurės vakarų gūsingas vėjas. Stipriausi gūsiai tikėtini vakariniuose Lietuvos rajonuose ir pajūryje, 15–18 m/s greičio.

Dieną pradės sparčiai vėsti. Šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose bus vos 11–13 laipsnių šilumos, tačiau Lietuvos pietuose šiluma pasitrauks vėliausiai, dieną temperatūra dar spės sušilti iki 15–16 laipsnių.

„Ir tądien jau viskas, šita šiluma pasitraukia, ir pirmadienį orai atvėsta labai smarkiai, taip ryžtingai, per kokius 4–5 laipsnius tiek naktį, tiek dieną“, – pasakojo T.Kaunienė.

Pirmadienį jau daug kur palis, vyraus trumpi lietūs, pūs vakarų, o dieną ir šiaurės vėjas, nors nebe toks stiprus kaip sekmadienį.

„Bet jau neša šaltį. Naktį tik 3–8 laipsniai šilumos Lietuvoje belieka, gal tik pajūryje, kadangi vėjas nuo jūros, gali apie 10 laipsnių šilumos būti. Dieną prognozuojame kol kas tik 7–12 laipsnių. Tad jei sekmadienio naktį bus 8–13, o pirmadienį dieną tik 7–12, tai jau toks rimtas atšalimas išeina“, – sakė sinoptikė.

Tiek antradienį, tiek trečiadienį dienomis temperatūra sieks apie 5–10 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius