Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 29

Savaitgalis pavasario neprimins

Orai šiuo metu tarsi paaugliai, nežinantys, ko nori – tai sušyla, tai atvėsta, saulė šviečia, arba lyja. Artėjantis savaitgalis optimistiškai nenuteiks. Termometrų stulpeliai bus vis žemesni, kritulių gretos pasipildys negausiu sniego kiekiu.
Lietus
Lietus / „Scanpix“ nuotr.

Šiandien siautės šiaurės vakarų vėjas. Danguje bus vešlūs debesų miškai. Kaunas sulauks kritulių, oras sušils apie 7 laipsnius. Vilniuje termometrai fiksuos 6 laipsnius šilumos, dangaus platybėse karaliaus debesys, iš kurių ir palis. Šiauliai lietaus rykštės taip pat neišvengs, oras sušils iki 6 laipsnių. Pajūryje vyraus stipresnis vėjas. Debesų tankis nebus labai didelis, sušils iki 5 laipsnių. 

Nuo penktadienio prasidės šilumos taupymo režimas. Vis dažniau atakuos krituliai. Kaune apie 1 laipsnį sušils naktį ir ryte, debesys nė krust. Dieną temperatūra pakils iki 6 laipsnių, protarpiais palis. Vilniuje visą parą vaidensis smulkūs lietaus lašai. Naktį ir ryte sušils apie 1–2 laipsnius, dieną apie 6. Šiauliuose naktį ir ryte temperatūra svyruos tarp 1–2 laipsnių, gausios debesų pajėgos pradės drėkinimo darbus. Dienos metu temperatūra pakils iki 7 laipsnių. Pajūryje šilumos kiekis svyruos tarp 3–4 laipsnių. Naktį ir ryte debesuotumas bus mažesnis, dieną gali palyti.

Įsijautusiems į pavasarį, savaitgalis padės įsitaisyti slogą - šilta nebus. Šeštadienį teks susitaikyti su debesuotais ir šlapiais orais. Vėjas bus nepastovios krypties. Kaune naktį ir ryte bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Dieną sušils iki 5 laipsnių, negausiai, bet palis. Vilniuje didžiausią laiko dalį danguje praleis debesys, sėdami žemėn lietų. Naktį ir ryte bus 0–1 laipsnis šilumos, dienos metu apie 5. Šiauliuose sklandys lietaus lašai. Apie 0–1 sušils naktį ir ryte, dieną bus apie 5 laipsnius šilumos. Pajūryje bus gausiai debesuota ir su krituliais. Naktį ir ryte sušils apie 2, dienos metu apie 4 laipsnius.

Sekmadienį, balandžio 1-osios proga, orai vietomis pažers pokštų. Papūs šiaurys. Kaune naktį temperatūra nukris iki -2 laipsnių šalčio. Auštant galimos snaigės, bus apie 0. Dienos metu sugrįš lietus, temperatūra tesieks 2 laipsnius šilumos. Vilniečius taip pat gali aplankyti sniegas. Naktį ir ryte bus -2 -0 laipsnių temperatūra. Dieną, sušilus iki 3 laipsnių, krituliai transformuosis į lietų. Šiauliuose -1 -2 laipsnių šaltukas spustels nakties ir ryto metu, birs sniego milteliai. Didelė tikimybė, jog diena taps giedra, sušils iki 2 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto metu negausiai kris mišrūs krituliai, termometrai rodys 0. Dieną danguje nušvis saulė, sušils apie 2 laipsnius.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, ateinančios savaitės naktys bus vėsios. Dienomis temperatūra sunkiai  įsibėgėdama kils. Dažnas svečias bus lietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius