-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 20

Šią savaitę šalyje nusistovės lietuviškai vasarai būdingi orai

Šią savaitę Lietuvoje bus šilta, bet nekaršta. Neretai sulauksime trumpo lietaus. Lietingesni ir truputį vėsesni orai numatomi savaitės viduryje ir savaitgalyje.
Vasarotojai Šventojoje
Vasarotojai Šventojoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Didesnę įtaką Lietuvos orams šią savaitę turės žemas slėgis ir ciklonai. Iš pietvakarių į rytus keliaujantys ciklonai bent keletą kartų atneš debesų ir lietaus, o kartais ir smarkesnio vėjo gūsių. Tarp ciklonų slėgis pakils, pasirodys saulė ir bus vidutiniškai šilta, rašo orai.lt

Pirmadienį trumpi lietūs su perkūnija pasirodys tik vietomis. Pūs nestiprus šiaurės vakarų vėjas. Aukščiausia oro temperatūra dieną pakils iki 22-27 laipsnių šilumos.

Antradienį storesni debesys padengs pietų, bei pietvakarių rajonus, ten truputį palis. Žemiausia oro temperatūra naktį kris iki 7-12, dieną laukiama 18-23 laipsnių šilumos.

Trečiadienį šalį kirs aktyvus atmosferos frontas. Dieną, pradedant pajūriu, ims lyti. Griaudės perkūnija. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, ims po truputį stiprėti. Oro temperatūra naktį atvės iki 11-16, dieną pakils iki 18-23. Pietryčių rajonuose prieš lietų pakils iki 27 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį daugelyje rajonų trumpai palis, vietomis galima ir perkūnija. Pūs smarkus ir gūsingas vakarų vėjas. Oras naktį atvės iki 10-15, dieną pakils iki 17-22 laipsnių šilumos.

Penktadienį slėgis ims kilti, pragiedrulių bus daugiau, tačiau vietomis vis dar gali trumpai palyti. Vakarų, pietvakarių vėjas po truputį ims silpti. Oro temperatūra naktį numatoma 9-14, dieną laukiama 18-23 laipsnių šilumos.

Savaitgalyje orus sujaukti žada dar vienas iš pietvakarių atkeliaujantis ciklonas. Šeštadienį orai šalyje numatomi lietingi ir vėsūs, o sekmadienį jau bus giedriau ir šilčiau. Nepastovūs ir neretai lietingi orai nusistovės ir kitos savaitės pradžioje.

Išsamias orų prognozes rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius