Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Sibire – ledinis lapkričio šaltis

Vakarų Sibiro pietuose, Kemerovo srityje, trečiadienio naktį termometro stulpelis nukrito iki 34 laipsnių šalčio, apie tai naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė meteorologai. Tai žemiausia šį lapkritį užfiksuota temperatūra.
Moteris eina apsnigtu keliu.
Žiema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žemiausia temperatūra užregistruota Kemero srities šiaurės vakaruose esančiame Jurgos ir šiaurėje esančiame Taigos mieste. Regiono centriniame mieste, Kemerove, temperatūra buvo tik kiek mažesnė ir siekė 28 laipsnius. 

Kaip pranešė meteorologė Raisa Buzunova, trečiadienį ryte centre sulaukta daug skambučių iš tėvų, kurie dėl šalčio nenorėjo savo vaikų leisti į mokyklą. 

„Gruodžio pradžioje Kemerovo regione taip pat tikimasi šalčių, taip par ir stiprių vėjų, o tai sudaro tokias oro sąlygas, kuomet mokyklose pamokos jau negali būti vykdomos“, – sakė R.Buzunova.

Kemerovo srities Švietimo ir mokslo departamentas pranešė, kad kiekviena savivaldybė turi veiksmų planą, kaip elgtis šalčių metu. Jis yra rekomendacinio pobūdžio, tad tėvai visuomet patys gali nuspręsti, ar leisti vaikus į mokyklą, ar ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius