Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Sinoptikai įspėja: naktį laukia šaltis, gali susiformuoti plikledis, už dygliuotas padangas policija nebaus

Artimiausiomis dienomis sinoptikams prognozuojant kritulius, pašalimą naktimis ir dėl to galimai atsirasiantį plikledį, policija ir kelininkai pataria vairuotojams būti atidiems ir reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas.
Žiemiškos gamtos išdaigos Maskvoje
Žiemiškos gamtos išdaigos užklumpa ir pavasarį / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė BNS trečiadienį sakė, kad plikledis kai kur gali atsirasti, tačiau tai neturėtų būti masinis reiškinys.
Lietuvos automobilių direkcijos Kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimondas Indrulėnas BNS teigė, kad jo manymu, sudėtingų važiavimo Lietuvos keliuose neturėtų būti.

„Man atrodo, baisiausia jau praėjo, sniego buvo ir vakar, ir šiandien. Žemė yra jau pakankamai šilta, per naktį nespės taip greitai atšalti, kad susidarytų didelis plikledis“, – sakė R.Indrulėnas.
Vietovėse, kur šią savaitę pasnigo, keliai buvo valomi ir barstomi.

Kelių policijos tarnybos vadovas Gintaras Aliksandravičius BNS sakė, kad besikeičiant orui, avarijų, kuriose nukenčia žmonės, skaičius neišaugo. Dėl techninių įvykių policija duomenų neturi, nes dažniausiai tokių avarijų nefiksuoja.

„Tačiau jei vairuotojas turi mažiau įgūdžių, silpniau jaučiasi, geriau tada iš vis atsisakyti vairavimo“, – sakė G.Aliksandravičius.

Dauguma Lietuvos vairuotojų šiuo metu važinėja su vasarinėmis padangomis. Kelių eismo taisyklės draudžia vairuotojams šiltuoju metu važinėti su dygliuotomis padangomis.

„Yra dar techninių priemonių – yra dar ratams grandinės, užvalkalai ratams“, – sakė G.Aliksandravičius. Pasak jo, jeigu kai kur keliai taptų neišvažiuojami, policija į dygliuotas padangas turėtų žiūrėti geranoriškai, nors formaliai turėtų bausti.

Sinoptikai ketvirtadienio naktį vietomis žada kritulius: šlapdribą ir lietų. Daugelyje rajonų šalnos iki 4 laipsnių šalčio, vietomis oro temperatūra sieks 1-3 laipsnius šilumos. Dieną daugelyje rajonų krituliai, daugiausia lietus. Aukščiausia temperatūra bus 7-12 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį kai kur, dieną daug kur trumpi krituliai, daugiausia lietus. Naktį daug kur šalnos iki 5 laipsnių šalčio, žemiausia temperatūra pajūryje 1-4 laipsniai šilumos. Įdienojus sušils iki 9-14 laipsnių. 

Orų žemėlapį visiems miestams rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius