Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 08

Sinoptikai: šals ir toliau, gali būti fiksuojami šalčio rekordai

Į Lietuvą plūstant arktiniam orui sinoptikai prabilo, kad artimiausiomis dienomis šalyje gali būti užfiksuoti šalčio šiam metų laikui rekordai.
Pirmoji pavasario diena šiluma vilniečių nelepino
Šaltis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad iš arktinių platumų į Lietuvą plūsta sausas, labai šaltas oras. Orai.lt duomenimis, savaitės pabaigos ir kitos savaitės pradžios orus Lietuvoje lems nuo Grenlandijos anticiklono nutįsęs aukšto slėgio gūbrys. Vyraus sausi, dažnai mažai debesuoti ir žiemiškai šalti orai.

Šeštadienį naktį temperatūra nukris iki 8–13, šiaurės Lietuvoje vietomis iki 18 laipsnių šalčio, dieną svyruos tarp 1–6 laipsnių šalčio. Sekmadienis numatomas gana ramus ir saulėtas, tačiau dar šaltesnis. Naktį temperatūra nukris iki 11–16, vietomis šiauriniuose rajonuose iki 20 laipsnių šalčio, dieną švelnės iki 3–8 laipsnių šalčio.

LRT laidoje „Šiandien“ sinoptikė Viktorija Grušaitė teigė, kad itin šalta bus naktis į pirmadienį. Šiauriniuose rajonuose temperatūra gali nukristi iki 23 laipsnių šalčio. 

Sinoptikė teigė, kad šaltis iš Lietuvos nesitrauks visą kitą savaitę. 

Pirmadienį bus šalti, sausi orai, o štai antradienį situacija pasikeis – padaugės debesų, tad sulauksime ir sniego. 

Antradienio naktį temperatūra nukris iki 19 laipsnių šalčio, dieną – 2-7 laipsnių šalčio, trečiadienį naktį bus 12-17 laipsnių šalčio, dieną 1-6 laipsniai šalčio. Ketvirtadienį ir penktadienį naktimis sulauksime 7-15 laipsnių šalčio, o dienomis 2-6 laipsnių šalčio.

V.Grušaitė teigė, kad šiomis dienomis Lietuvoje fiksuojami ir temperatūrų rekordai. Kovo 6 dieną galėjom mėgautis nuo 1975 metų šią dieną neregėta šiluma. Temperatūros rekordas užfiksuotas dviejose meteorologijos stotyse. 
Sinoptikė teigė, kad visai realu, kad naktį į pirmadienį bus užfiksuoti šalčio šią dieną rekordai bent keliose meteorologijos stotyse.

Tiesa, sinoptikė priminė, kad nors šios dienos šiluma nelepina, praeityje būdavo ir kur kas šalčiau – pavyzdžiui, beveik prieš pusę amžiaus kovo 8-ąją buvo užfiksuota 37,5 laipsnių šalčio.

Daugiau informacijos apie orus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius