-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31

Sinoptikė perspėja: lapkričio 1-osios rytą reikės būti atsargiems

Naktį iš antradienio į trečiadienį temperatūra bus neigiama, o iš dangaus kris sniegas arba lietus, tad bus puikios sąlygos plikledžiui formuotis. Į tai dėmesį turėtų atkreipti tie, kurie kapus lankys Lietuvos šiaurės rytuose ir rytuose. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.
Sniegas Vilniuje
Sniegas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Lapkritis Orai

Antradienį aktyvus ciklonas, šalyje kėlęs stiprų vėją, trauksis, tad ši diena bus ramesnė. Antroje dienos pusėje vėjas rims, o naktį vėjo greitis sieks 5–11 m/s. Kritulių antradienį sulauks daugelis. Intensyvesni jie bus vakariniuose rajonuose. Daugiausia tai bus lietus ir šlapdriba.

Trečiadienio naktis taip pat bus vėsoka, bet diena, palyginti su antradieniu, jau bus šiltesnė bent keletu laipsnių. Jeigu antradienį temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šilumos rytiniame šalies pakraštyje iki 8 laipsnių šilumos pajūryje, tai trečiadienį su panašu teritoriniu pasiskirstymu temperatūra svyruos nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos“, – prognozavo sinoptikė.

Krituliai naktį vyraus mišrūs, rytiniame šalies pakraštyje, galima tikėtis, iškris ir sniego pavidalo krituliai. Be to, kadangi rytiniuose rajonuose temperatūra bus neigiama, iki 2 laipsnių šalčio, sniegas ir lietus gali suformuoti plikledį.

„Tad pavojingiausios keliavimui sąlygos turėtų būti šiaurės rytiniuose, rytiniuose rajonuose“, – perspėjo M.Kirkliauskaitė.

Lapkričio 1-osios dieną intensyvesnių kritulių juosta pasislinks į šiaurės rytinius, rytinius rajonus, tad čia jie bus kiek gausesni. Vakariniuose rajonuose jie bus visai neryškūs.

Lapkričio 2-ąją, ketvirtadienį, lietus turėtų būti kiek intensyvesnis, gausiausio lietaus tikimybė bus vakariniuose rajonuose, čia pradės stiprėti vėjas. Jo gūsių galima tikėtis iki 18 m/s. Temperatūra naktį nekris žemiau 4–9 laipsnių, dieną bus tarp 8–11 laipsnių.

„Tad kažkokių žiemiškų reiškinių lapkričio 2-ąją nelaukiama“, – sakė sinoptikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius