Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 08 /10:36

Sinoptikų prognozės išsipildė – dalį Lietuvos nuklojo snaigės

Sinoptikų prognozės, kad sekmadienį dalyje Lietuvos gali iškristi pirmosios šio rudens snaigės, išsipildė: sniego ir gana gausiai prikrito ankstų sekmadienio rytą.
Netikėtas pavasarinis sniegas
Netikėtas pavasarinis sniegas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sinoptikai prognozavo, kad sekmadienį bus ir saulės, ir lietaus, bet kai kur su lietumi įsimaišys ir šlapių snaigių ar sniego kruopų.

Sinoptikų prognozės rodė, kad didžiausia tikimybė pasnigti yra Biržų-Utenos zonoje. Sekmadienio rytą prognozės pasitvirtino.

Žmonės „Facebook“ paskyroje „Orų entuziastai“ praneša, kad gana gausiai pasnigo nuo ankstyvo ryto. Snaigės nuklojo automobilius, nubalino žalią žolę, šaligatvius. Kai kur žmonės džiaugėsi spėję nulipdyti mažus sniego besmegenius.

Snigo Utenoje ir jos rajone, Kupiškyje ir aplink. Snigo, lijo ir pūtė stiprus vėjas ir Rokiškio rajone. Šlapdriba krito Biržų rajone.

Kaip LRT radijui teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Paulius Starkus, sekmadienį kai kur kartu su lietumi galima sulaukti pavienių snaigių.

„Kadangi iš tikro Lietuva yra šaltojoje oro zonoje, kai kur su lietumi gali įsimaišyti sniego kruopos ar šlapios snaigės, didžiausia tikimybė joms iškristi bus šiaurės rytiniuose rajonuos, bet gali pasirodyti ir kitur“, – teigė jis.

BNS skelbia, kad sekmadienį Lietuva išliks aktyvaus ciklono įtakoje. Nors jis pamažu keliaus į rytus, tačiau Lietuva atsidurs jo šaltojoje dalyje. Dieną vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus.

Dabar Utenoje apie 5 laipsniai šilumos, o juntamoji temperatūra 1 laipsnis. Mažai debesuota, vėjo greitis 9 metrai per sekundę.

Užfiksavote pirmąjį sniegą? Nuotraukas ir filmuotą medžiagą siųskite 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius