-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 15 /15:59

Šventinio savaitgalio orai: Vasario 16-oji gali būti rekordiškai šilta

Šventinį savaitgalį numatomas drėgnas oras, tačiau išvysime ir saulę. Reikėtų pasisaugoti plikledžio, galimas rūkas, 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas.
Saulius Žiūra nuotr. Žiema
Saulius Žiūra nuotr. Žiema

Penktadienio naktį per Lietuvą praslinks drėgnesnių orų juosta, todėl daugelyje rajonų bus debesuota, galimi krituliai ir rūkas“, – sakė sinoptikas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniuje apsilankė pasakiško grožio žiema
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniuje apsilankė pasakiško grožio žiema

Rytiniuose rajonuose galimas plikledis ir silpna lijundra.

Žemiausia temperatūra nukris iki 1 laipsnio šalčio, tačiau daugelyje vietovių naktį laikysis 0–4 laipsniai šilumos.

Penktadienio dieną orai pradės gerėti, vietomis galime sulaukti trumpo, silpno lietaus, tačiau vėliau atsiras daugiau pragiedrulių ir saulė švies dažniau.

Vėjas bus pietryčių, rytų 6–11 m/sek.

Įsidienojus temperatūra pradės kilti ir sieks 4–9 laipsnius šilumos, o vakarų Lietuvoje, tikėtina, kad oras sušils ir iki 10–12 laipsnių.

Mokslo svetainė „Facebook“ „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbia, kad Vasario 16-osios diena gali būti rekordiškai šilta ir bent dalyje šalies primins ne vasario, o kovo mėnesio vidurį.

Žemėlapyje – maksimali oro temperatūra vasario 16 d. ECMWF RAPID orų modelio skaičiavimai. Jei pašvies Saulė gali būti ir 1-2 laipsniais daugiau negu rodoma žemėlapyje. Jei rekordas bus, tai labiausiai tikėtina kažkur Šilutėje, Pagėgiuose, Jurbarke ar Kybartuose. Kol kas vasario 16-osios šilumos rekordas yra +10,7 °C, kuris buvo išmatuotas 2019.02.16 Jurbarko meteorologijos stotyje.

Šeštadienio naktį orai po truputį pradės keistis, naktį vakariniuose rajonuose, o dieną jau daugelyje rajonų numatomas lietus. Pūs šiaurės, šiaurės vakarų vėjas, kurio greitis sieks 8–13 m/sek. Naktį temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių, o dieną bus 4–9 laipsniai šilumos.

Sekmadienį orai dar kiek šals, naktį kai kur sulauksime nedidelių kritulių, o štai dieną atmosferos slėgis pakils ir kritulių tikimybė bus nedidelė.

Vėjas bus šiaurės vakarų, šiaurės, 7–12 m/sek. Jis atneš dar šaltesnį orą, tad naktį numatoma 0–5 laipsniai šalčio. Anot sinoptiko, reikės pasisaugoti plikledžio.

Sekmadienio dieną bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių  šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius