Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 20

Tiek savaitgalį, tiek per šventes laukia rudeniški orai: sniego tikėtis neverta

Apie baltas Kalėdas lietuviams šiemet liks tik pasvajoti. Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptiko Tado Kantauto, „iš tikrųjų bus šilta, orai labiau primins rudenį.“
Į Vilnių grįžta lietingi orai
Į Vilnių grįžta lietingi orai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienio naktį dangus bus debesuotas beveik visoje Lietuvoje. Pragiedrulių bus tik šalies vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose. Vietomis nukris keli dulksnos lašai, o Lietuvos rytuose gali susidaryti trumpalaikis rūkas.

Pūs stiprokas pietryčių vėjas – stipriausias jis bus šalies pietuose, šiaurėje kiek ramesnis. Temperatūra svyruos tarp 0 ir 3 laipsnių šilumos. Tačiau šilčiausia bus Kuršių Nerijoje, čia temperatūra gali pakilti net iki 5 laipsnių šilumos.

Dieną pragiedrulių bus mažiau. Jei ryte kai kur dar matysis dangaus lopinėliai, jie pamažu užsitrauks debesimis. Vis dėlto pirmoje dienos pusėje pragiedrulių dar gali tikėtis vakarų Lietuvos gyventojai.

„Šeštadienio dieną daug kur numatomas nedidelis lietus, dulksna, netruks jis visą dieną – tokiais galima sakyti protarpiais tai užeis, tai vėl praeis. Bet tas bendras kiekis lietaus tikrai nebus didelis, tokia dulksna“, – pasakojo sinoptikas.

Sekmadienį Lietuvą pasieks ciklonas, tad ir lietaus bus daugiau.

Išliks trumpalaikio rūko tikimybė. Pūs pietryčių vėjas, vakare jis pakeis kryptį – pūs iš pietvakarių. Bus gana šilta, temperatūra svyruos tarp 2 – 7 laipsnių šilumos. Vėsiau bus šiauriniuose rajonuose, o šilčiausios temperatūros galima tikėtis Lietuvos pietinėje dalyje ir pajūryje.

Sekmadienį Lietuvą pasieks ciklonas, tad ir lietaus bus daugiau. Daugiau lietaus gali tikėtis vidurio ir rytų Lietuvos gyventojai – šalies vakaruose jo bus mažiausiai. Vis dėlto, anot sinoptiko, lietūs bus gausesni, įkyresni, o dangus visą naktį ir dieną bus apniukęs.

„Tiek dieną, tiek naktį išlieka rūko tikimybė kai kuriose vietovėse, nes nurimsta vėjas, jis jau silpnas, visą sekmadienį nepastovios krypties. Tai sekmadienis toks ramus, bet drėgnas, lietingas ir šiltas“, – kalbėjo T.Kantautas.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį temperatūra beveik nenukris – laikysis 2 – 6 laipsniai šilumos, o dieną šils vos vienu laipsniu, bus 3 – 7 laipsniai šilumos.

Žiemos šventės – be sniego ir šalčių

Pirmadienį orai beveik nesikeis – ir toliau bus debesuota su pragiedruliais vakariniuose rajonuose. Daug kur palynos. Tiesa, lietus bus silpnas, ir išliks rūko tikimybė, nes vėjas vis dar bus silpnas. Temperatūra taip pat smarkiai nesikeis – naktį vyraus nuo 2 iki 5, o dieną – nuo 3 iki 6 laipsnių šilumos.

Šventinėmis dienomis tai, vėlgi, didesnių permainų nematyti. Vyrauja tokie debesuoti orai, dažnai su tokiais palynojimais – kartais bus gausesni lietūs, kartais visai silpni. Per šventes, panašu, bus tokie debesuoti, drėgni orai“, – sakė sinoptikas T.Kantautas.

Tiek dienomis tiek naktimis temperatūra bus teigiama, svyruos nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius