Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 03 /20:52

Prieš šilumos bangą ir Sacharos dulkes – netikėtas žiemos sugrįžimas

Trečiadienį į dalį Lietuvos trumpam sugrįžo žiema. Snigo ir Vilniuje, ir pajūryje, bet žemė nebalo. O štai šiaurės rytiniuose rajonuose sniegas nubalino žemę. Tačiau jau netrukus į Lietuvą vėl atplūs šilumos banga su Sacharos dulkėmis, kurios pablogins oro kokybę.
Rokiškio rajone prisnigo kaip žiemą.
Rokiškio rajone prisnigo kaip žiemą. / T.Pikturnos nuotr.

Mokslo svetainė „Facebook“ „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbia, kad trečiadienį sugrįžusios žiemos požymių ryte daugiausia buvo tik šiaurės rytiniuose rajonuose. Vilniuje ir snigo ryte, pajūryje – popiet, bet smulkios snaigės čia pat ištirpo. O apie Rokiškį ir trečiadienio pavakarę žemė buvo pabalinta. Snigo ir Molėtuose, Zarasų rajone, Naujojoje Akmenėje. Vakarop Rokiškio rajone sniego pridrėbė tiek, kad buvo tikra žiema. Dusetose vakare jau lipdė didelius sniego senius.

„Šiandienos vakaro kadrai iš šiaurės rytų. Rokiškio meteorologijos stoties daviklis išmatavo bent 5 cm storio sniego dangą. Temperatūra apie 0 °C. Dusetose jau nulipdė besmegenį. Taip kad sniego užtektinai. Eikit papildomai valgyt Užgavėnių blynų, jeigu anksčiau nevalgėt“, – rašo mokslo svetainė „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Trečiadienio vakare ir ateinančią naktį dar pasnigs. O ketvirtadienį bus šilčiau ir sausiau.

„Sekmadienį-pirmadienį bent dalyje šalies turėtų būti vėl kaip būna per lietuvišką vasarą. Skaičiuojama, kad šiluma ir vėl plūstels nuo Šiaurės Afrikos, todėl savyje turės Sacharos dulkių. Didžiausia jų koncentracija irgi turėtų būti sekmadienį-pirmadienį. Tikėtina, kad oro kokybė vėl suprastės (nes dalis dulkių vėl pasieks žemės paviršių), bet kol kas labai neskubėkim su išvadom ir dar palaukim nors iki penktadienio, nes šios prognozės gali keistis. Ypač kalbant apie dulkes“, – rašoma svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius