-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 29

Ugniagesiai įspėja: Klaipėdos apskrityje vėjo gūsiai sieks 21-23 m/s

Per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas išsiuntė Klaipėdos apskrities gyventojams pranešimą į mobiliuosius telefonus dėl stipraus vėjo. Jame rašoma, kad naktį iš sausio 29-osios į 30-ąją vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose sieks 21-23 m/s.
Ugniagesių pratybos ant Malūno tvenkinio Klaipėdoje.
Ugniagesių pratybos ant Malūno tvenkinio Klaipėdoje. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Gyventojams patariama būti atsargiems, nes pučiant stipriam vėjui, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti medžiai, lūžti jų šakos, kristi reklamos stendai.

Patariama išnešti iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas, nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Gyventojai turėtų nestatyti automobilių po medžiais, neliesti jų, jeigu jie yra užvirtę ant laidų ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei. Siautėjant vėjui, rekomenduojama gerai uždaryti namų ir kitų pastatų duris ir langus.

Tokiu metu nereikėtų be ypatingos priežasties palikti gyvenamosios vietos. O jei vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, užrakinkite duris.

Ugniagesiai taip pat pataria apie stiprų vėją informuoti kaimynus, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. O nelaimės atveju reikia skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius