Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 09

Vasara baigėsi? Rugpjūčio 10-12 dienomis Baltijos šalyse galimos šalnos

Kiek netikėtai kaimyninių šalių sinoptikai artimiausiomis dienomis prognozuoja šalnas.
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas
Rytinis šaltukas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Estijos Meteorologijos instituto sinoptikų, rugpjūčio 10-12 d. oro temperatūra paryčiais gali nukristi iki 5 laipsnių šilumos. Tačiau dirvos paviršiuje ji tesieks 0-2 laipsnius šilumos. Todėl sinoptikai pataria iš anksto dengti agurkus plėvele ir apsaugoti juos nuo šalnų. Pasak sinoptikų, šalnų tikėtis reikėtų tuose rajonuose, kuriuose vidutinė temperatūra žemiausia, o žiemą fiksuojami šalčio rekordai (Lietuvos šalčio sostinėmis laikomos Varėna ir Utena) – red. past.).

Latvijos sinoptikai taip pat savaitgalį žada atšalimą. Šeštadienio naktį temperatūra nukris iki 6 laipsnių šilumos. Taigi tikėtina, kad dirvos paviršius vietomis pabals.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė ramina: Lietuvoje žemės paviršius įšilęs pakankamai, kad sukauptos šilumos užtektų kompensuoti staigų oro atšalimą savaitgalį.

Sinoptikė patvirtino, kad link Lietuvos artėja šalčio banga. Atsitraukus lietaus debesims ir pragiedrėjus naktims, naktį iš šeštadienio į sekmadienį oro temperatūra nukris iki 6-11 laipsnių. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį bus vienu laipsniu šilčiau. Taigi, pasak M.Kirkliauskaitės, dirvos paviršiuje temperatūra, tikėtina, bus apie 4 laipsnius šilumos.

Nuo antradienio orai turėtų atšilti, tad kitą savaitę šalnų baimintis nereikės.

Plačiau apie orus skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius