Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 20 /20:41

Vilnių nuplovė lietus, kai kur Lietuvoje – lietus su ledukais

Po itin tvankaus savaitgalio ir pirmadienio karščių, pavakarę daugelyje Lietuvos rajonų iškrito lietus, pranešama, kad kai kur praėjo ir kruša.
Temos: 3 Liūtis Lietus Orai

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informuoja, kad lietus su ledukais prasiautė Šilutėje. Apie smarkų lietų pranešta ir Telšiuose.

Feisbuko grupėje Orų entuziastai, žmonės dalijasi savo užfiksuotais vaizdais. Nuotraukomis pasidaliję internautai praneša, kad po pietų smarkiai nulijo ir Kaune, tačiau vėliau išsigiedrijo ir vėl nušvito saulė.

Tuo tarpu Vilniuje lietus prasidėjo pavakarę, žmonės dalijasi vaizdais, kad kai kuriuose rajonuose lijo su ledukais.

Štai Vilniaus centre lietus buvo gan stiprus. Iš kanalizacijos vamzdžio prie Mažvydo bibliotekos pradėjo veržtis vanduo.

VIDEO: Vilniuje prie Mažvydo bibliotekos iš nuotekų vamzdžio veržiasi vanduo
VIDEO: Liūtis prie Seimo rūmų

Smarkus lietus kliuvo ir Naujininkams:

VIDEO: Vilnių vėl nuskalavo lietus su kruša

Kaip juokauja internautai, kai kurios Vilniaus gatvės po lietaus atrodė tarsi Venecija. Štai taip atrodė Klaipėdos gatvė, Vilniuje:

Kaip feisbuke skelbia „Grinda“, apie 19.20 val. didesnės vandens sankaupos buvo stebimos Geležinio vilko g. tunelyje ir A.Goštauto g. po Geležinio vilko tiltu, tačiau visos gatvės pravažiuojamos, viešasis transportas juda be didesnių trikdžių.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, kai kur Vilniuje buvo trumpa liūtis su perkūnija ir kruša. Vis tik krituliai labai lokalūs, tad kitose miesto vietose lietus negausus arba jo visai nėra. Panašiai ir likusioje Lietuvoje. Kam kliūna, kam nekliūna.

15min skaitytojos nuotr./Liūtis Vilniuje
15min skaitytojos nuotr./Liūtis Vilniuje

Antradienį per Lietuvą slinks šaltasis atmosferos frontas. Daugelyje vietovių numatomas trumpas lietus, vietomis žaibuos, pasigirs perkūnijų garsai. Pietų vėjas kryps iš pietvakarių, vakarų. Dieną vėjo gūsiai kai kur sustiprės iki 15–17 m/s. Naktį laikysis 13–18 laipsnių šiluma, o dieną temperatūra svyruos tarp 18–23 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius