-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 03

Žiemos sugrįžimo dar teks palaukti

Ketvirtadienio popietę Lietuvą pasieks nedidelis ciklonas iš vakarų. Vėl sulauksime gausesnių kritulių. Pajūryje daugiausia lis, o kitur lietus maišysis su šlapdriba. Vėjas vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra kils iki 1–5 laipsnių šilumos.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio naktį ciklonas keliaus per mūsų kraštą. Visur numatomi krituliai: vyraus šlapdriba, tik pajūryje daugiausia lis, o rytiniuose rajonuose gali būti ir sniego. Aukštaitijoje, nestipriai pašalus, vietomis susidarys plikledis. Pietvakarių, pietų vėją keis žvarbesnis šiaurės vakarų vėjas, jo gūsiai pajūryje sieks 15–18 m/s. Žemiausia temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio Šiaurės rytų Lietuvoje iki 3 laipsnių šilumos pajūryje.

Penktadienio dieną orai bus debesuoti ir drėgni, bet kritulių jau mažiau ir daugiausia centrinėje ir rytinėje respublikos pusėje. Vyraus trumpalaikiai lietūs, o kraštiniuose rytiniuose rajonuose tikėtina ir šlapdriba. Vėjas pūs šiaurės vakarų, 6–11 m/s, pajūryje iki 14 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks 0–5 laipsnius šilumos.

Šeštadienį, tolstant ciklonui, negausių kritulių (daugiausia šlapdribos ir sniego) zona pamažu trauksis į Rytus. Visą parą pūs žvarbus ir smarkokas šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Temperatūra naktį bus artima nuliui, o dieną, ypač antroje dienos pusėje, pradės šalti. Formuosis plikledis, bus slidu.

Sekmadienio naktį kritulių tikimybė bus maža, bet reikėtų pasisaugoti plikledžio. Visoje respublikoje pašals iki 2–7 laipsnių, tik pajūrio ruože temperatūra liks artima nuliui.

Sekmadienio dieną iš Vakarų priartės eilinis ciklonas. Vakariniuose bei centriniuose rajonuose vėl prognozuojami krituliai, greičiausiai sniegas ir šlapdriba. Nestiprus pietvakarių vėjas į vakarinį respublikos pakraštį vėl atneš teigiamą temperatūrą. Kitur Lietuvoje išliks nedidelis šaltukas. Laikysis ir plikledis.

Ateinančios savaitės pradžioje numatomi ramūs, nešalti, bet su krituliais orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius