-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

700-ojo Vilniaus gimtadienio proga „Minam100“ sporto entuziastus kviečia prisidėti prie labdaros iniciatyvos

Septintus metus veikianti iniciatyva „Minam100“ vienija visuomeniškus dviračių sporto mėgėjus, kurie, prisijungdami prie įvairių šio sporto renginių, siekia rinkti labdarą, teikti paramą vaikų dviračių mokykloms ir populiarinti dviračių kultūrą Lietuvoje. 700-ojo sostinės jubiliejaus proga „Minam100“ pristato kartu su dizaineriu Pauliumi Sanajevu kurtus jubiliejinius marškinėlius su autorės Aistės Papartytės iliustracija. Visas surinktas pelnas atiteks labdaros organizacijoms.
700-ojo Vilniaus gimtadienio proga „Minam100“ sporto entuziastus kviečia prisidėti prie labdaros iniciatyvos
700-ojo Vilniaus gimtadienio proga „Minam100“ sporto entuziastus kviečia prisidėti prie labdaros iniciatyvos / „Minam100“ nuotr.

Unikalus valstybinių švenčių minėjimo būdas

Po metų nuo iniciatyvos įkūrimo, 2018-aisiais, Lietuva minėjo valstybės atkūrimo šimtmetį. Tada gimė pirmoji idėja šaliai svarbią datą sujungti su „Minam100“ vizija bei sukurti dviratininkams skirtą aprangą.

„Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga kartu su dizaineriu Pauliumi Sanajevu sukūrėme nacionalinę dviratininkų aprangą, kurią dar ir dabar gali įsigyti kiekvienas norintis. Aprangos pritaikytos ir vaikams, o visos iš pardavimų gautos lėšos skiriamos labdarai“, – dalinasi „Minam100“ labdaros iniciatyvos įkūrėja Vita Vitkutė-Degutienė.

Šiais metais lietuvius ir vėl džiugina dėmesio vertas jubiliejus: minimas 700-asis Vilniaus gimtadienis. Anot, „Minam100“ įkūrėjos Vitos Vitkutės-Degutienės, dar kartą sukurti aprangą paskatino vilniečių pasiruošimas šį gimtadienį švęsti visus metus.

„Šis jubiliejus – tai visų mūsų šventė, kurią kuriame kartu. Šįkart tai norėjome atspindėti ir ant pačios aprangos. Džiaugiamės, jog mūsų idėją palaikė ir menininkė Aistė Papartytė, kurios iliustracija, tarsi, persikūnijęs mūsų mylimas miestas ir puošia dizainerio Pauliaus Sanajevo kurtus dviratininko marškinėlius“, – idėjos įgyvendinimą aprašo V.Vitkutė-Degutienė

Ribota galimybė įsigyti

Nepaisant to, kad kuriama nauja prekė, „Minam100“ komanda deda pastangas, kad palaikytų ir savo tvarumo bei švarios šalies gamtos viziją.

„Tai, jog marškinėliai yra riboto leidimo, nėra rinkodaros sprendimas. Žinoma, įsigijusieji visą gyvenimą turės dviračio aprangą, kuri bus amžina atvirute Vilniui. Tačiau mums svarbu ir gamta, todėl nenorime prisidėti prie greitosios mados principų ir prigaminti didelių prekių kiekių.

Dėl tos pačios priežasties marškinėlius įsigyti galima tik išankstinio užsakymo būdu. Taip užtikriname, kad nepagaminsime nei vieno nereikalingo drabužio vieneto. Noriu pridurti, kad, nors gimtadienis truks tik metus, marškinėlius gaminame taip, kad šie būtų patogūs ir ilgaamžiai, todėl 700-ąjį gimtadienį švęsite ne metus, o bent dešimtis“, – atskleidžia projekto iniciatorė.

Pilietiškumo pagrindu grįsta veikla

Labdaros iniciatyvos „Minam100“ vizijoje – ne tik pagalba vaikų sporto institucijoms, moterų įgalinimas, tačiau ir visuomenės bendrinimas, skatinant prisidėti prie savo fizinės, emocinės sveikatos bei šalies ekologijos gerinimo.

„Minam100“, bendradarbiaujant su Vilniaus miesto savivaldybe, dviratininkų pamėgtame Valakupių rajone jau įgyvendinti svarbūs pokyčiai. Dviratininkų saugumo užtikrinimui įrengti greitį ribojantys ženklai, inicijuotas kelio dangos remontas, iškabintos informacinės lentos, žyminčios dviratininkams draugišką gatvę.

Šešerius metus veikianti iniciatyva jau surinko virš 100 tūkst. eurų, labdarai padovanojo 1200 nacionalinių dviratininkų aprangų, virš 200 mažųjų dviratininkų suteikė dviračių, aprangų, šalmų, batelių ir kitų priemonių, o septyniose dviračių sporto mokyklose įrengė virtualias dviračių klases.

Visos už riboto leidimo „Vilnius700“ marškinėlius surinktos lėšos bus skirtos labdarai. Daugiau informacijos bei išankstinis užsakymas iniciatyvos puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius