Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos

Architektai ir interjero dizaineriai antradienį rinkosi į jau tradicija tapusį „Specialisto dienos“ seminarą, kuris vyko kasmetinės „Dizaino savaitės“ metu. „Unideco“ namų apdailos centre specialistams buvo pristatytos naujausios interjero dizaino tendencijos, apdailos medžiagos bei inovatyvios technologijos. Renginio pranešėjai stebino pasakojimais apie skaitmeninio modeliavimo įrankius, emocijas kuriančius šviesos sprendimus ir apie vonios kambario, grindų dangų bei langų profilio inovacijas.
„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos
„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos / Aurimas Urbanas

„Unideco“ centre susirinkę seminaro dalyviai neliko abejingi inovatyvaus lietuvių sukurto 3D projektavimo įrankio „Solidworks“ pristatymui. Išmaniajai gamybai skirtą programą dėl patogumo ir nesudėtingo įsisavinimo pamėgo ne tik inžinieriai, tačiau ir dizaineriai visame pasaulyje. Jos sėkmės istoriją pasakoja UAB „IN RE“ plėtros ir pardavimų direktorius Andrej Jarmolajev: „Nors produktas sukurtas inžinieriams, dėl paprastumo jį pamilo ir dizaineriai bei architektai. Jis nepretenduoja būti kompleksiniu produktu su kuriuo yra projektuojami tiltai ar pastatai. Produktas skirtas mažajai architektūrai. Daiktams, kuriuos mes čiupinėjame, galime paimti į rankas arba kažkur pastatyti – kėdei, stalui, baldams, televizoriaus pulteliui, apšvietimo elementams.“

„Solidworks“ programa leidžia greitai suprojektuoti gaminį ir paruošti gamybai jo vizualizaciją. Kadangi viskas atliekama vienoje programoje, darbo metu yra taupomas dizainerio ir projektuotojo laikas. Paskaitos metu pasakojęs, kaip programą dizaino kūrime panaudojo Vilniaus Dailės Akademijos studentai, A.Jarmolajev pabrėžia, kad Lietuvos įmonės aktyviai renkasi šį modernų projektavimo įrankį. Lietuvoje jis naudojamas baldų dizaino, šviestuvų, apšvietimo, įvairių fasadų projektavimui.

Partnerio nuotr./„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos
Partnerio nuotr./„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos

Tuo tarpu sanitarinių sistemų gamintojos „Geberit“ prekybos ir techninis konsultantas Tadas Ivanauskas savo pranešime išskyrė inovatyvų vandens nuleidimo mygtuko priedą, kurį galima išnaudoti papildomai. „Klientai dažnai mato tik vandens nuleidimo mygtuką, tačiau aukščiausios kokybės sprendimai lieka sienoje. Su „Geberit Duofresh“ blogų kvapų filtravimo įrenginiu galima vykdyti blogų kvapų filtraciją surenkant blogus kvapus ten, kur jie atsiranda – WC puode. Oras yra išvalomas per keramikinį korėtą filtrą, o tylus ventiliatorius iš karto išpučia švarų orą atgal į vonios patalpą. Dėka atstumo jutiklio, kvapų ištraukimas visada aktyvuojasi automatiškai. Papildomam komfortui, įrenginys turi švelnų orientacinį apšvietimą ir priedą sanitarinėms WC lazdelėms,“ – pasakoja įmonės atstovas. Jis pažymi, kad klientai itin pamėgo matines spalvas bei matalo tekstūras, todėl bendrovė šiemet papildė savo vandens nuleidimo mygtukų asortimentą naujo dizaino, spalvų bei paviršių mygtukais.

„Unideco“ vykusiame seminare paskaitą apie pokyčius vinilinių dangų srityje skaičiusi UAB „Medžio apdaila“ projektų vadovė Aušrinė Sapranavičienė teigia, kad vinilo asortimente atsiranda vis įdomesnių sprendimų. „Rulonines dangas keičia segmentinės klijuojamos arba slankiuoju būdų klojamos dangos. Platus spalvų pasirinkimas. Daugybė medžio imitacijos vinilo su lygesniais ar labiau šiurkštintais paviršiais, atkartojančiais šakas, piešinį, pabrėžiančiais medžio imitacijos tikrumą, natūralumą. Taip pat, betono, akmens ar tekstilės imitacijos, klasikinė ar prancūziška eglutė, keramika. Šiuo metu labai populiari segmentinė vinilinė grindų danga“, – rekomenduoja specialistė.

Vartotojai vinilines dangas pamėgo dėl praktiškumo – jos reikalauja minimalios priežiūros, yra atsparios drėgmei, dėmėms, purvui ar kulniukams. Danga patraukli ir dėl galimybės išlaikyti namuose vientisumą, kuomet išklojamos visos patalpos, virtuvė, vonios kambarys. Pasak A.Sapranavičienės, šios savybės lemia vinilinės dangos išpopuliarėjimą ne tik visuomeninėse patalpose, bet ir namuose.

Partnerio nuotr./„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos
Partnerio nuotr./„Dizaino savaitėje“ specialistus nustebino dizaino inovacijos ir tendencijos

Renginyje apsilankę specialistai taip pat išgirdo aktualią informaciją apie naujausias spalvų tendencijas interjere, architektūrinį projektavimą ar plastikines langų pažangas. O klientų noras gyventi ekologiškuose, tvariuose ir energiją taupančiuose namuose neliko nepastebėtas apšvietimo projektuotojų ir gamintojų. Moderniais ir tinkamai parinktais apšvietimo sprendimais, anot seminaro pranešėjų, šiandien galima ne vien įtakoti erdves, jų struktūrą, tačiau ir kurti norimą emociją.

„Unideco“ tęsia aktyvų bendradarbiavimą su architektais, bei interjero dizaineriais, todėl panašių renginių žada ir ateityje. Namų apdailos centre yra buriama interjero dizainerių bendruomenė, klientai čia gali gauti profesionalias konsultacijas įvairiais namų įrengimo klausimais. Sužinoti naudingos informacijos apie namų įrengimą „Unideco“ skatins ir savarankiškai įsirenginėjančius būstą. Planuojama serija renginių, kurių metu žmonės turės galimybę dalyvauti praktiniuose seminaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius