Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

IT specialistai turėtų suklusti – siūlo darbą su perspektyvia technologija

Prieš dvejus metus Lietuvoje įsikūrusi viena sėkmingiausių Olandijos IT bendrovių „Macaw“ Lietuvoje toliau plečia veiklą – skelbiama, kad nuo naujų metų mūsų šalyje darbą pradės dar viena „Sitecore“ platformos specialistų komanda, kurie įgyvendins projektus tokioms pasaulinėms bendrovėms kaip Heineken, Volkswagen ar Smurfit Kappa.
Programavimas
Programavimas / Vida Press nuotr.

Bendrovės vadovė Lietuvoje Goda Šniokaitė sako, kad šiuo metu vyksta specialistų atranka: „Šiuo metu ieškome patyrusių .NET programuotojų, kurie galėtų prisijungti prie kuriamos naujos komandos“, – sako G. Šniokaitė.

Anot „Macaw“ Lietuvoje vadovės, kadangi „Sitecore“ yra ganėtinai naujas produktas Lietuvoje, todėl patyrę specialistai kelis mėnesius bus mokomi dirbti su šia sistema: „Ši atranka yra kiek kitokia. Žinoma, kiekvienam reikia bent minimalaus laiko adaptuotis naujoje įmonėje, tačiau mes siūlome kitokį modelį – įdarbiname žmogų ir tik tuomet jį apmokome dirbti su „Sitecore“ platforma“.

„Per kelis mėnesius patyrusius .NET specialistus apmokysime dirbti su „Sitecore“, kad jie galėtų imtis pačių įvairiausių projektų ir kartu su kolegomis iš Olandijos įgyvendintų projektus pasaulinėms korporacijoms“, – teigia G. Šniokaitė.

Užsakovo nuotr./Goda Šniokaitė
Užsakovo nuotr./Goda Šniokaitė

Tiki „Sitecore“ perspektyvomis Lietuvoje

G. Šniokaitė sako, kad per kelis metus „Macaw“ planuoja Lietuvoje įdarbinti 80 specialistų, kurie dirbtų konkrečiai su „Sitecore“ sistema.

„Kadangi „Sitecore“ Lietuvoje yra naujiena ir specialistų gebančių dirbti su šia sistema beveik nėra, mes ketiname daug investuoti į jų ruošimą. Šį pavasarį turėjome „junior“ specialistų programą, po kurios į darbą priėmėme šešis darbuotojus. Dabar ieškome „senior“ specialistų. Visas procesas vyks ir toliau. Manome, kad patiems ruoštis tokio tipo specialistus yra efektyvu, kadangi taip darbuotojai gali daug lengviau įsilieti į kolektyvą ir perprasti darbo kultūrą“, – sako G. Šniokaitė.

Bendrovės vadovas William van der Pijl sako, kad Lietuva gali tapti svarbia šalimi ugdant „Sitecore“ specialistus.

„Tiek mes Olandijoje, tiek ir „Sitecore“ Lietuvą mato kaip labai patrauklią vietą naujų specialistų ugdymui. Lietuvoje yra tūkstančius gabių specialistų, kurie turi labai geras bazines programavimo žinias ir jiems daug lengviau adaptuotis prie naujų technologijų“, – sako W. Van der Pijl.

Olandas sako, kad pirmieji bandymai rengti specialistus Lietuvoje pasiteisino ir įmonė į tai investuos toliau.

„Kai pradėjome Lietuvoje galvoti apie „Sitecore“ specialistų samdymą susidūrėme su labai keblia situacija, kadangi čia tokių specialistų apskritai nebuvo ir apie patį „Sitecore“ nelabai kas žinojo. Bet viskas pasikeitė, kai mūsų padalinys Lietuvoje įgyvendino pirmą akademiją ir šiandien mūsų biure Vilniuje jau dirba šeši specialistai. Todėl dabar norime žengti dar vieną žingsnį ir Lietuvoje sukurti „senior“ specialistų komandą, kuri, tikime, būtų svarbi mūsų „Siteore“ padalinio dalis visos bendrovės mastu“, – sako W. van der Pijl.

Perspektyvi technologija

2001-aisiais Danijoje įkurta bendrovė „Sitecore“ buvo viena pirmųjų pradėjusių siūlyti inovatyvius turinio valdymo ir rinkodaros sprendimus internetinėms svetainėms. Vos per kelerius metus įmonė tapo viena žinomiausių visame pasaulyje, o jos sprendimus pradėjo naudoti didžiosios korporacijos.

„Sitecore“ sistema yra plačiai naudojama Vakarų Europoje, Skandinavijoje ir Amerikoje, Bendrovės „Sitecore“ pajamos pasaulyje per 2017 – uosius metus siekė 227 mln. eurų.

„Macaw yra svarbus „Sitecore“ partneris, kadangi Olandijoje ir kitose šalyse teikiame daug paslaugų susijusių su šia sistema, todėl plečiame ir specialistų ratą. Jeigu palygintume tai, kas buvo prieš dešimt metų, ir kokia situacija yra dabra – „Sitecore“ populiarumas išaugo daug kartų ir matome tendencijas, kad ši sistema tik labiau populiarės, todėl net neabejoju, kad specialistai pasirinkę dirbti šioje srityje tikrai bus paklausūs rinkoje“, – sako W. van der Pijl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius