Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kompiuterinis IELTS nepakeis popierinės versijos, bet suteiks daugiau galimybių

Vis daugiau žmonių aplink pasaulį supranta anglų kalbos būtinumą, ypač planuojant studijas, keičiant darbą ar emigruojant. Milijonams asmenų visame pasaulyje IELTS padeda atverti duris naujoms, gyvenimus keičiančioms galimybėms.
Mokymasis
Mokymasis / „Scanpix“ nuotr.

Populiariausią pasaulyje anglų kalbos egzaminą darbui, studijoms ar migracijai nuo šiol bus galima laikyti ir kompiuteriniu būdu.

Kompiuterinis IELTS nepakeis popierinės testo versijos, bet suteiks naują formatą kartu su įvairesniu testo laikymo prieinamumu.

Popierinės versijos turinys, trukmė bei struktūra išliks ir kompiuteriniame egzamino variante. Taip pat svarbu paminėti, kad kalbėjimo dalis ir toliau vyks “gyvo“ pokalbio metu su sertifikuotu IELTS egzaminuotoju. Nepriklausomai nuo testo formato, visiems klientams bus suteikta ta pati patikima anglų kalbos testavimo paslauga.

Apie kompiuteriu laikomą IELTS

Pirmasis kompiuterinis IELTS egzaminas buvo pristatytas 2017-aisiais Australijoje ir šiuo metu yra įdiegiamas visuose IELTS centruose aplink pasaulį.

Kompiuterinis IELTS apima klausymą, skaitymą bei rašymą. Kalbėjimo dalis išliks tokia pati, kaip anksčiau - tiesiogiai kalbantis su pašnekovu (angl. face-to-face), kuris, pasak mūsų klientų, yra natūralesnis bendravimo būdas suteikiantis patikimesnį įvertinimą.

Išlaikius visas keturias IELTS testo dalis, kompiuteriu laikomo egzamino rezultatai paskelbiami po 5-7 dienų.

IELTS partneriai nuolatos investuoja į testo tobulinimą ir užtikrina geresnę patirtį laikant IELTS.

Išsamesnės informacijos apie kompiuterinį IELTS ieškokite čia.

International English Language Testing System (IELTS)

Tarptautinė anglų kalbos testavimo sistema (angl. IELTS)

IELTS – yra populiairiausia tarptautinė anlgų kalbos testavimo sistema pasaulyje daugiausiai naudojama aukštojo mokslo ar migracijos tikslais. Šį testą per pastaruosius metus laikė virš 3 mln. asmenų.

Virš 10 000 organizacijų IELTS vertina kaip patikimą kalbos žinių įvertinimo būdą, atskleidžiantį tikrąjį gebėjimą bendrauti anglų kalba studijose, emigravus ar įrodant kvalifikaciją darbo tikslais.

IELTS yra Britų tarybos, IDP: IELTS Australija ir “Cambridge Assessment English” bendroji nuosavybė.

Britų taryba yra Jungtinės Karalystės organizacija kurianti kultūrinius santykius ir mokslo galimybes aplink pasaulį. Lietuva yra viena iš 100 šalių, kurioje Britų taryba administruoja IELTS egzaminus.

Apie egzaminą

Egzaminą sudaro keturios dalys: klausymas, skaitymas, rašymas ir kalbėjimas. Visos dalys įvertinamos balais nuo 1 (be įgūdžių) iki 9 (puikūs įgūdžiai).

IELTS suteikia galimybę laikyti egzaminą akademiniu ir bendriniu moduliu. Akademinis IELTS įvertina anglų kalbos žinias reikalingas mokslo tikslams pasiekti. Užduotys ir tekstai yra prieinami visiems laikantiesiems, nepriklausomai nuo jų turinio. Bendrinis modulis įvertina kalbinius gebėjimus kasdienėse situacijose. Užduotys ir tekstai imituoja darbines bei socialines kasdienes situacijas. Bendrinis IELTS modulis tinka emigracijai į Australiją, Kanadą, Naująją Zelandiją, Jungtinę Karalystę ir Airiją.

Pavyzdžiui, šios valstybinės organizacijos ir asociacijos pripažįsta bei reikalauja IELTS įvertinimo:

  • Imigracijos, pabėgėlių ir Kanados piliečių (angl. Immigration, Refugees and Citizenship Canada IRCC)
  • Vidaus reikalų departementas (Australija)
  • Juntinės Karalystės vizos ir imigracija (angl. UK Visas and Immigration)
  • Užsienio slaugos mokyklų absolventų komisija ir Valstybinės slaugos nacionalinė taryba (Angl. Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools and National Council of State Boards of Nursing, USA)Tarptautinis valiutos fondas (angl. International Monetary Fund)

Išsamesnės informacijos, prašome kreiptis į:

Ieva Bluvštein | Egzaminų vadovė | Britų taryba | Antakalnio 2 | LT-10308 Vilnius | Lietuva
M +370 686 05469 | ieva.bluvstein@britishcouncil.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius